Kotivinkki

Frankin ja Elliotin vessanpönttöpäiväkirja


Tätä on pakko testata, niin uskomattomalta se kuulostaa! Netissä myydään pakettia, jolla voi opettaa kissan käyttämään vessanpönttöä. Testiin valjastetaan turkkilainen angorakissa Frank, 8, ja ragdoll Elliot, 7, jotka käyttävät hiekkalaatikkoa. Paketin mukana tulee pönttörenkaita ja video. Lupaus on, että kahdeksan viikon kuluttua hiekkalaatikkoa ei enää tarvita. Katsotaan, miten kahden kattikonkarin käy.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

7.9. Vessa otetaan käyttöön illalla. Kissat ovat saaneet tutustua vempeleeseen jo muutaman päivän, mutta hiekkalaatikko on ollut käytössä rinnalla. Jo samana päivänä Elliot käy asioilla renkaalla. Homma sujuu mainiosti, vaikka Elliot ei ihan tiedäkään mitä kaapia.

8.9. Yöllä kissat huutavat ja protestoivat kovasti. Ohjasimme ne vessaan useamman kerran (=kannettiin). Frank kakkaa sinne, missä aikaisemmin oli hiekkalaatikko. Pissoja ei löydy, eli kissat jo käyttävät rengasta tai Frank kusee jonnekin salaa (epäilen vaatekaappiani).

9.9. Kissan joko pidättävät kakkaa, tai sitten mäyräkoira on syönyt pökäleet.

10.9. Elliot on todistettavasti kakannut kahdesti renkaalle ja Frank kerran komeroon.

Tämä on tosi mielenkiintoista, sillä Elliot on tottunut uuteen järjestykseen melko hyvin. Ehkä se on sen letkeä ja aurinkoinen elämänasenne - se vaan ottaa mitä annetaan, eikä valita. Frank, jota pidin älykkäänä kissana, protestoi ja on vastarannankiiski. Ehkä se luulee, että murrumme pian. Luulin, että se olis ollut tähtioppilas.

11.9. Tänään sain napattua kuvatodisteen siitä, että Frank osaa pissata pöntöllä. Tosin se pitää siitä aika kovaa meteliä. Isompi hätä tulee edelleen lattialle. Tätä en tajuu: jos se osaa käydä siinä pissalla, miksi se ei voi kakata siihen?

12.9. Elliot kävi yöllä kakalla renkaalla ja Frank aamulla pissalla. Molemmat olivat osuneet hienosti keskelle.

13.9. Kotiin tullessa oli kakkaa sekä keittiön että vessan lattialla. Frank ei edelleenkään suostu kakkaamaan pöntölle, mutta ainakin se kakkaa luontevammin lattialle.

18.9. Puolitoista viikkoa testiä takana, eikä Frank vieläkään kakkaa renkaalle.

20.9. Hermo menee! Frank kakkaa väkisin lattialle, vaikka kantaisin sen kuinka monta kertaa vessaan. En ymmärrä, miksi se ei voi kakata sinne renkaalle, kun käy siellä kuitenkin pissalla!! Argh!

21.9. Frank on siirtynyt pissaamaan matolle. Kohta on pakko todeta, että tästä ei tuu mitään. Elliot oppisi varmasti, mutta Frank ei taivu.

22.9. En jaksa enää pestä mattoja. Nyt loppu tää testi! Hiekkalaatikko palaa.

LitterKwitter-kissanvessa, 69.90 e, www.coolstuff.fi. 

Teksti ja kuvat Saara Halonen

Julkaistu: 21.11.2012