Fonduepadan äärellä
Ruoka
Fonduepadan äärellä
Ulkona vietetyn puuhakkaan talvipäivän päätteeksi on kiva kutsua ystävät takkatulen lämpöön ja nauttia illasta fonduepadan äärellä. Mutkaton ruokaseurustelu on parasta lomaviihdettä.

Fondue tekee uutta tuloaan, sillä kaikenlainen ruokaseurustelu on nyt in. Öljyn sijaan kattilassa kuumenee vaihteeksi kevyt, mutta vahvan makuinen liemi. Ohueksi viipaloidulle fileelle ja muille herkkupaloille riittää nopea pyörähdys itämaisessa makukylvyssä. Eksoottiset mausteet menevät pieneen tilaan ja hyvin säilyvinä voit pakata ne lomareissulle mukaan jo kotoa.

Fonduepadaksi voit väliaikaisesti ristiä tavallisen valurautapadan tai paksupohjaisen teräskattilan, jos lomamökin kaapista ei muuta löydy. Nosta pata pöytään telineelle, jonka alle olet sujauttanut lämpökynttilöitä pitämään lientä lämpimänä. Välillä voit käydä keittiön puolella kiehauttamassa fondueliemen kunnolla. Herkkupalat keihästetään vapaassa tahdissa ja järjestyksessä pitkävartiseen fonduehaarukaan ja nostetaan pataan. Sekaannuksilta säästytään, kun merkitset haarukat vaikka erivärisillä nauhoilla tai nimikoit maalarinteippikaistaleella.

Kommentoi »