Etsitkö yöpöytää? Esittelemme 12 inspiroivaa ideaa – nämä kaunottaret täydentävät makuuhuoneen tunnelman
Sisustus
Etsitkö yöpöytää? Esittelemme 12 inspiroivaa ideaa – nämä kaunottaret täydentävät makuuhuoneen tunnelman
12 yöpöytää ja muita hyviä ratkaisuja makuuhuoneen pieniin neliöihin. Nämä yöpöydät todistavat, että valinnanvaraa on, jos uskaltaa heittäytyä luovaksi!
31.1.2018
 |
Avotakka

Kaipaatko uusia ideoita makuuhuoneen sisustamiseen? Yöpöydän korvikkeeksi sopii niin tarjoiluvaunu kuin ylösalaisin käännetty säilytyskorikin.

Tunnelmallisen tumman makuuhuoneen yöpöytänä on monikäyttöinen tarjoiluvaunu. Suhteellisen suuri kaluste on seinän kanssa samansävyinen, joka luo kokonaisuutta keventävän ja lähes näkymättömän vaikutelman. Pöytävalaisin yövalona on monikäyttöinen, sen voi siirtää tarvittaessa vaikka työpöydän ääreen.
Purppuran ja violetin sävyin sisustettu makuukamari on ylellinen. Seinällä on Klaus Haapaniemen Spider-tapetti. Kiiltäväpintainen yöpöytä ja topattu sängynpääty sopivat tyyliin. Yöpöytää etsiessä kannattaa katsastaa myös sohvapöytäosasto!
Yöpöydän voi korvata pienellä lipastolla tai laatikostolla. Vetolaatikoihin mahtuu mukavasti vaikka alusvaatteita tai asusteita. Huone pysyy siistin näköisenä, kun irtotavarat saa sujautettua piiloon, mutta silti käden ulottuville.
Tässä makuuhuoneessa Normann Copenhagenin tarjoiluvaunun lisäksi säilytystilaa tarjoaa seinään kiinnitetty Lundia System -laatikko. Laatikko on kiinnitetty pystysuuntaan, jolloin se sopii hyvin kapeaankin tilaan. Kansi liukuu ylöspäin. Näppärä tekee itse vastaavan hyllyn puisesta viinilaatikosta.
Nerokkaassa seinävalaisimessa on hylly samassa. Hyllylle mahtuvat juuri sopivasti silmälasit ja käsivoide. Paljon lehtiä lukevan yöpöydän korvikkeeksi sopii lehtiteline. Valaisinhyllyä valmistaa Frama.
Minimalistisen makuutilan säilytyskalusteena on seinään kiinnitetty kori. Yövalona on pitkän johdon varassa katosta matalalla roikkuva hehkulamppu.
Lämpimän sävyinen rottinki tuo kodikkuutta muuten vaaleaan sisustukseen. Pyörillä kulkeva rottinkitaso on kätevä rullata muualle tarpeen vaatiessa. Pieneen naulakkoon saa ripustettua unisiepparin lisäksi myös yöasun.
Kehystetyt taidejulisteet vangitsevat katseen tehokkaasti. Yöpöydän tilalle seinälle on kiinnitetty eri kokoisia lokeroita, laatikoita ja pieni vanha kaappi. Makuuhuoneeseen sopivia kaappeja voivat olla esimerkiksi entinen lääkekaappi tai kylpyhuonekaluste.
Vanha, tummaksi petsattu jakkara tuo ryhtiä ja kontrastia hempeän vaaleaan makuuhuoneeseen. Jakkarasta on moneksi: se toimii yöpöydän lisäksi varaistuimena, kukkapylväänä ja sohvapöytänä. Pöytävalaisin yövalona on hyvä ratkaisu myös vuokrakodissa, jossa reikien poraaminen seiniin saattaa olla kiellettyä.
Jos valitset yöpöydäksi jakkaran tai pallin, kiinnitä huomiota sängyn korkeuteen. Jakkaran olisi hyvä olla yhtä korkea kuin vuode. Jenkkisängyn vieressä normaalikorkuinen jakkara näyttää hullunkuriselta eikä ole käytännöllinen. Korkea sänky vaatii korkeutta myös yöpöydältä!
Yöpöydän virkaa toimittaa ylösalaisin käännetty metallinen ritiläkori. Lukuvalona sängyn vieressä voi olla myös lattiavalaisin, jonka kupua saa käännettyä.
Matala futonvuode kaipaa erityisen matalaa kalustetta vierelleen. Jos sopivaa pöytää ei löydy valmiina, tukeva jalusta ja marmorilevy tai tarjotin voivat olla toimiva tee itse -ratkaisu.
Kommentoi »