Estä leluräjähdys! 13 ratkaisua, joilla pidät lastenhuoneen pysyvästi järjestyksessä
Sisustus
Estä leluräjähdys! 13 ratkaisua, joilla pidät lastenhuoneen pysyvästi järjestyksessä
Unohda jokailtainen kaaos lastenhuoneessa. Kun suunnittelet tavaroille järkevät paikat, saat lapsetkin laittamaan tavarat paikoilleen.
31.7.2019
 |
Avotakka

Järjestykseen tarvitaan kaksi asiaa: kaikille tavaroille on oma paikka ja että tavarat laitetaan käytön jälkeen paikoilleen. Nämä ideat lastenhuoneen säilytykseen ovat niin toimivia, että ne saattavat innostaa lapsetkin siisteyden ystäviksi.

1. Ikkunapenkki kätkee aarteet

Umpinaisia kalusteita, kyllä kiitos! Lastenhuoneessa toimivat puolikorkeat kaapistot, sillä niiden päälle jää laskutilaa legorakennelmille ja tilataideteoksille – pikkusisarusten ulottumattomiin. Ikkunan edusta on mainio paikka matalalle säilytyskalusteelle, joka toimii myös penkkinä, kun siihen verhoilee määrämittaisen patjan.

2. Kirjahylly kannattaa aina

Keskitä lelut yhteen paikkaan, niin loppu tila jää mukavan väljäksi ja selkeäksi. Avonainen tikashylly vetää uskomattoman määrän tavaraa. Siihen mahtuu kivasti esille myös kookkaat lempilelut. Jotta järjestys säilyy, varusta hylly laatikoilla, koreilla, lehtikoteloilla ja pikkulaatikostolla.

3. Muuntautuva kaapisto

Lastenhuoneeseen on viisautta valita ajattomia, muunneltavia kalusteita. Nämä Muuramen kaapistot olivat aiemmin toisaalla matalana tasona. Alle jää siivousta helpottavaa tilaa, johon mahtuu koppia. Muuton huopakorit eivät kolise esiin liikuteltaessa, ja niihin saa ryhmiteltyä erityyppiset lelut.

4. Askel askeleelta järjestykseen

Puuseppä osaa valmistaa toiveidesi mukaisen monitoimikalusteen. Tässä yhdistyvät sänky, säilytystaso, penkki ja tilavat vetolaatikostot. Nerokasta!

5. Pikkustylistin vaaterekki

Ehkäpä vaatekriisit ja vaatemytyt lattialla vähenevät, jos lapsella on ikioma vaaterekki, josta hän itse ylettää valita asunsa. Toinen vaihtoehto on sijoittaa vaatteet kaapiston sisään ulosvedettäviin ritiläkoreihin – tarpeeksi matalalle.

6. Vain kaunistukset esille

Lastenhuoneen säilytysratkaisuja suunnitellessa kannattaa valita sekä avonaisia että umpinaisia kalusteita. Avohyllyt pysyvät keveän ja kauniin näköisinä, kun niihin kelpuuttaa esille vain somimmat lelut. Ovien tai laatikoiden kätköihin saa sullottua sekalaiset romppeet.

7. Lelujen katoamistemppu

Eikö lasta (ja sinua) innosta lelujen keräily lattioilta? Kekseliäs Play & Go -lelusäkki levittäytyy leikkimatoksi, ja kun on raivaamisen aika, se kuroutuu sisältöineen takaisin pussiksi. Nosta säkki säilöön seinäkoukkuun tai kaappiin.

8. Kaikki piiloon

Minimalistivanhemman valinta on koko seinän levyinen ja kattoon asti ulottuva umpinainen kaapisto, johon saa upotettua aivan kaiken irtonaisen. Erinomainen valinta maksimoida myös pienen huoneen leikkimistila.

9. Parvi säästää tilaa

Jos huoneessa on vuoteelle riittävän leveä syvennys, harkitse sen hyödyntämistä parvena. Sänkyosan alle jää tilaa puolikorkealle, tilavalle kaapistolle. Ja niille kymmenille pehmoleluille toimiva paikka on kookas lattiakori.

10. Kaapisto mittojen mukaan

Keittiö- tai kylpyhuonefirmoilta voi hankkia mittatilauskaapistoja myös muihin tiloihin. Räätälöity ratkaisu kannattaa varsinkin, jos huone on pieni. Tähän monitoimi-ihmeeseen on saatu niin avohyllyä kuin umpinaista kaapistoa sekä kirjoituspöytätaso.

11. Sotkut liukuoven taakse

Jos et halua huoneeseen hallitsevaa kaapistoa, tavarapaljouden saa piiloon myös liukuoven taakse. Liukuoven voi sävyttää mieleiseksi liitutaulumaalilla, jolloin lapsi saa piirrellä seinään ihan luvan kanssa. Vetolaatikostot ovat äärimmäisen käteviä, sillä voit jaotella paperit, askartelumateriaalit, piirustukset ja tarrat omille paikoilleen mutta helposti saataville.

12. Pikkuihmisen minikirjasto

Viiston katon lappeenaluset ja muut hukkatilat voi hyödyntää nikkaroimalla tai teettämällä niihin räätälöidyt pikkuhyllyt leluille ja kirjoille. Ne ovat lapsen käyttöön juuri sopivalla korkeudella.

13. Yllättävän iso sängynalus

Hyödynnä sängynalus vuoteen kokoisella laatikolla tai muutamalla kapeammalla, jotka on lapsenkin helppo vetää esiin. Laatikon kansi pitää pölyt loitolla. Muksut pitävät mieluusti esillä taidettaan, joten viritä sille naru huoneen poikki – ja saat ehkä pitää jääkaapinoven paljaana.

Juttu on julkaistu alun perin 19.2.2018.

2 kommenttia