Esittelemme kevään 2017 inspiroivat sisustuskirjat
Sisustus
Esittelemme kevään 2017 inspiroivat sisustuskirjat
Vanhassa talossa johdot voivat kulkea pintavetoina. Hallittu sisustus syntyy, kun koti rakennetaan maton ympärille. Nämä ja monta muuta asiaa opimme kevään uusista sisustuskirjoista.
21.3.2017
 |
Unelmien Talo&Koti

Kymmenen kyläpaikkaa

Kauniisti kuvatussa kirjassa käydään kymmenessä kodissa, muun muassa 1800-luvun hirsitalossa, 1950-luvun kerrostalokaksiossa ja modernissa omakotitalossa. Kaikki kodit ovat sisustukseltaan hurmaavia tyylisekoituksia. Asukkaat ovat vaalineet kotitalojensa arkkitehtuuria ja  onnistuneet loihtimaan esiin juuri heidän kodilleen ominaisen hengen. Vanhan talon remontissa on säästetty jotakin alkuperäistä, kuten lattia tai kiinteät kaapistot. Ja lohduksi monelle: vanhassa talossa johdot saavat kulkea pinnassa eikä niitä pidäkään yrittää piilottaa! Uuteen rakennukseen puolestaan on tuotu kerroksellisuutta sopivasti annostellulla patinalla. Kotiesittelyiden väliin on ripoteltu asiantuntijoiden viisauksia.

Tämän opin: Kun muutat uuteen kotiin, ota sisustuksen lähtökohdaksi rakennuksen henki. Kunnioita sitä, mutta tee kodista silti omannäköinen.

Heli Thorén & Ulla-Maija Lähteenmäki: K niin kuin koti – 10 kotia, tyyliä & näkökulmaa. 24,30 €, Moreeni 2017.

Heittäydy kesäfiilikseen!

Rennossa kirjassa esitellään yksitoista aitoa ja rakkaudella asukkaittensa näköiseksi laitettua kesäpaikkaa eri puolilta Suomea. Vaikka aurinko ei paistakaan kaikissa kuvissa, tunnelma on kuin parhaana poutapäivänä! Suloinen lomafiilis kantaa läpi kirjan. Mökillä on lupa unohtaa tiukat sisustussäännöt ja heittäytyä fiilisten valtaan. Toisaalta monesti kaupunkikotia niukemmat neliöt ja alkeellisemmat olosuhteet pakottavat kekseliääksi. Mökkien sisustuksista on nostettu 50 vinkkiä, mutta todellisuudessa niitä on paljon enemmän. Jokainen kuva pursuilee vallatonta kesäriemua ja tarjoilee lisää ideoita napattavaksi. Mökkiläisten antamat reseptit kesäherkuistaan houkuttelevat kyökkipuuhiin.

Tämän opin: Pikkuisessa mökissä tavaroilla on hyvä olla monta käyttötarkoitusta. Keittiöpyyhkeet voi levittää pöydälle liinaksi ja patjat pinota sohvaksi, joka illan tulleen levitetään siskonpediksi.

Heli Thorén & Ulla-Maija Lähteenmäki: H niin kuin huvila – 10 + 1 huvilaa, tyyliä & näkökulmaa. 28 €, Moreeni 2017.

Milla Magia kävi täällä

Milla Alftan on televisiosta tuttu sisustussuunnittelija. Kirjassaan hän kutsuu lukijan kurkistamaan suunnittelemiinsa koteihin. Samalla hän valottaa suunnitteluprosessin kulkua ja kertoo, mistä ideat saivat alkunsa. Kirjan sivuille on ripoteltu 100 magiavinkkiä taianomaiseen sisustukseen. Visuaalisuus ja kodikkuus ovat sisustuksessa tärkeitä, mutta suunnittelijan taikasana on kuitenkin käytännöllisyys. Siihen kuuluu esimerkiksi toimiva valaistus, joka vasta herättää sisustuksen täyteen loistoonsa. Millan mukaan kodin värimaailma kannattaa rakentaa jonkin elementin, kuten maton tai taulun ympärille. Jos sinulla on villi värisilmä, kotien harmoninen paletti saattaa näyttää turhankin nuukailevalta.

Tämän opin: Kerroksellisuus luo kodikkuutta. Vanhasta huoneistosta ei pidä kuitenkaan luoda museota, vaan sisustukseen kannattaa tuoda myös moderneja piirteitä.

Milla Alftan: Sisustusmagiaa, valokuvat Kristian Maukonen. 32 €, Readme.fi 2016.

Lomaelämää rantamaisemissa

Tanja Hakala ja Johanna Lehtinen jatkavat mökkikierrostaan. Edellisessä kirjassaan he vierailivat merenrantamökeillä, nyt ovat vuorossa järvimökit. Yhdentoista kesäpaikan asukkaat avaavat ovet omiin lomakeitaisiinsa, joita he rakkaudella vaalivat. Lomailu ei rajoitu mökin seinien sisään, vaan kesäistä temmellyskenttää on koko ympäröivä luonto. Kuvat ja teksti kuljettavat leppoisasti läpi Suomen rantamaiseman, ja välillä pysähdytään hetkuttelemaan mökkiläisten luottoresepteillä tai paneudutaan johonkin mökkisisustuksen pulmaan hiukan tarkemmin.

Tämän opin: Mökillä luovuuttaan voi toteuttaa rennommin kuin kotona. Tyylikirjo on ilahduttavan laaja tekstiilitaiteilijan simppelisti sisustetusta hirsimökistä satavuotiaaseen romanttiseen huvilaan.

Tanja Hakala & Johanna Lehtinen: Järvien kesäkodit. 29,90 €, Docendo 2017.

Jutun pääkuva on kirjasta Järvien kesäkodit. Kuvaaja Johanna Lehtinen.

Lue lisää:

Kommentoi »