9 × tunnelmallinen pihasauna – katso kuvat!
Rakenna ja remontoi
9 × tunnelmallinen pihasauna – katso kuvat!
Pihasaunassa löylyt vain tuntuvat tavallistakin paremmilta, vai mitä? Koostimme yhteen 9 toinen toistaan tunnelmallisempaa pihasaunaa. Mikä on sinun suosikkisi?
21.4.2023
 |
Meillä kotona

1. Ladosta tuli sauna

Päivin ja Rainen pihasauna on rakennettu romahtaneen ladon puumateriaalista. Alun perin pari käytti harmaantuneet laudat kesäkeittiöön, mutta muutti sen pian saunaksi.

Raine ja Päivi verhoilivat saunan sisätilat tuppeen sahatuilla koivulaudoilla ja laittoivat käppyräisen riippapihlajan kaidepuuksi. Heillä on myös savusauna ja persoonallinen vierasmökki. Katso lisää kuvia ja lue muutoksesta tarkemmin täällä.

2. Kierrätyssauna puiden katveessa

Katja ja Reijo rakensivat pihasaunansa runkoa lukuun ottamatta lähes kokonaan kierrätysmateriaaleista. Kiuas on Tori-löytö, kevythormi tuttavien puretusta saunasta ja ovenkahva metsäretkeltä bongattu. Kauniit ristikkoikkunat ja saunan kuusilauteet Reijo nikkaroi itse. Kurkista saunamökkiin pukuhuoneineen täällä.

3. Saunafanin hirsimutteri

Reino halusi saunan, joka erottuu joukosta. Siispä hän rakensi kuusikulmaisen hirsisaunan, jonka kiuas on valmistettu vuolukivestä. Erikoislaatuisessa saunassa istutaan pyöreässä muodossa ja nautitaan savuntuoksuisista löylyistä. Katso saunan sisälle ja lue lisää projektista täällä.

4. Pariaitan uusi elämä

Miltä tuntuisi saunoa yli satavuotiaassa pariaitassa? Sen tietävät Elina ja Keijo, joiden kotipihalle siirrettiin vanha hirsiaitta osissa. Kun numeroidut hirret olivat taas rakennuksen muodossa, käyttötarkoitus muuttui helposti. Siinä auttoi hirsirakentamiseen perehtynyt ystävä. Lue juttu Elinan ja Keijon saunasta täällä.

5. Röllisauna metsän suojassa

Rölliksi nimetty kelosauna maastoutuu metsärinteeseen kuin peikon mökki. Riitan ja Pekan saunapaikka on somistettu poronsarvilla ja -taljalla sekä vanhalla esineistöllä. Kotokiukaan löylyistä nautitaan kiireettömästi. Tutustu Rölli-saunaan tarkemmin täällä.

6. Soma minisauna

Elisa ja Jussi lomailevat pikkuisessa 20 neliömetrin mökissä, mutta vielä pienempi on mökkipihan sauna. Leikkimökkiä muistuttavassa minisaunassa saa kuulemma mahtavat löylyt. Vieraile Elisan ja Jussin mökkipaikalla täällä.

7. Löylyt navetassa

Tässä saunassa oleilivat aikanaan lehmät ja siat. Jenni ja Jani nimittäin rakensivat saunansa vanhaan talousrakennukseen, joka on toiminut navettana, sikalana ja latona. Jyhkeät lauteet on tehty vanhasta viljalaarista ja kiuas mittatilauksena.

1940-luvulla rakennettu navetta kätkee nyt sisäänsä saunaosaston lisäksi myös oleskeluhuoneen ja teknisen tilan. Katso, miten muutos toteutettiin täällä.

8. Viirtaviivaista ylellisyyttä

Pihasauna on kaupunkiasujalle todellista luksusta, mutta helsinkiläisillä Sannalla ja Mikolla sellainen on. Suoralinjainen rakennus on tyyliltään ja värimaailmaltaan samaa sarjaa funkishenkisen asuintalon kanssa. Lue juttu talon ja saunan rakennusprojektista täällä.

9. Kahden kerroksen sauna

Satavuotiaan talon pihamaalla kohoaa punainen hirsirakennus. Nykyisin kaksikerroksisessa rakennuksessa saunotaan. Katso täältä, millaisella pihamaalla sauna sijaitsee.

1 kommentti