Kukkiva, pelkistetty & runsaan mausteinen! 7 x erilainen (ja aivan ihana) joulukoti

Kukkiva, pelkistetty & runsaan mausteinen! 7 x erilainen (ja aivan ihana) joulukoti
Ingerin koti on täynnä tonttuja, kun taas Mari koristelee kotinsa mustavalkoisin koristein. Floristimestarin kodissa kukat ovat pääroolissa. Kurkista seitsemään tunnelmaa täynnä olevaan joulukotiin.
Julkaistu: 17.11.2020

1. Koti täynnä tuiketta ja välkettä

Runsaat asetelmat ja tuikkivat valot muuttavat Niinan kodin joulun aikaan satumaailmaksi. Kodin joulusisustuksessa näkyvät piirteet valtameren takaa. "Olen salaa vähän amerikkalainen", Niina tunnustaa. Kurkista joulukotiin, jossa raikuvat amerikkalaiset joululaulut.

2. Floristimestarin kukkiva joulukoti

Floristimestari Saija Sitolahden kodissa kukista ei tingitä edes joulun alla, vaikka kiireinen kukkasesonki työllistää niin, että yrittäjän oma koti jää yleensä silloin vähemmälle huomiolle. "Jaan pieniä kukka-asetelmia joka puolelle, mutta olohuoneessa ja ruokapöydässä kukkakimppujen ja asetelmien pitää näkyä", Saija kertoo. Kurkista Saijan kotiin ja poimi hänen ihanat joulukukkaideansa.

Joulukuusta koristavat oikeat kukat. Afrikantähdikit Saija laittaa vedellä täytettyihin kukkaputkiin.

3. Talo täynnä tonttuja, joulusukkia – ja etenkin punaista

Ingerin ja Martin koti saa joulun aikaan runsaan punaisen kuorrutuksen. Inger haluaa joulun aikaan mennä nukkumaan punavalkoiseksi pedattuun vuoteeseen ja kuivata itsensä suihkun jälkeen joulunpunaiseen pyyhkeeseen. "Joulu on vuoden ihaninta aikaa, koska silloin saa heittäytyä hieman lapselliseksi", hän sanoo. Kurkista punavalkoiseen joulukotiin.

Vanha punainen kuusikoriste saa oksilleen piparkakkuja ja Marianne-karamelleja. Punavalkoisia, tietysti.

4. Koti kuin vanhanajan joulusadusta

Muhevia tekstiilejä, antiikkikalusteita ja kaakeliuunin lämpöä! Annan ja Kimmon perheen koti on täynnä tunnelmaa. "Meillä on vuodenvaihteen tienoilla todella pitkä juhlakausi, kun vielä lasten syntymäpäivät ajoittuvat lähelle pyhiä", Anna sanoo. Kurkista joulukotiin, joka on kuin vanhan ajan joulusadusta.

5. Joulu syntyy kahden värin yhdistelmästäkin

Marin ja Irfanin perhe laskeutuu keskitalven juhlaan kynttilänvalossa ja salaisia paketteja valmistellen. Tässä kodissa joulun värit ovat musta ja valkoinen. "Joulu alkaa meillä perinteisesti ensimmäisenä adventtina, jolloin jatkan isoäitini tapaa ja hankin pikkujoulukuusen. Koristelen sen hänen mallinsa mukaan valkoisin pumpulipalloin", Mari kertoo. Kurkista mustavalkoiseen joulukotiin.

6. Paperitähtiä, piparkakkutaloja ja pastellisävyjä

Annen perheen puutalokodissa joulu on pehmeän pastellinen. Kaikkia koristeita ei laiteta joka vuonna esiin, vaan vähempikin riittää. ”Meillä joulukukatkin ovat roosansävyisiä”, Anne kertoo. Kurkista pastelliseen joulukotiin täällä.

7. Mausteisen värikäs joulukoti

Carolan ja Antin kodissa on vain vähän joulukoristeita mutta sitäkin runsaampi tunnelma. Vaikka joulutunnelman virittäminen ja sisustaminen ovat pariskunnalle tärkeitä, he suhtautuvat niihin rennosti. Kotinsa tyylin Carola tiivistää runsaudella leikittelyksi. Kurkista joulukotiin, jossa värien kirjoa ei kavahdeta.

Työhuoneen seinää peittää munakoison ja sahramin sävyinen Osborne & Littlen Maharani-tapetti. Se on yhdistetty toisiin runsaisiin kuoseihin.
Kommentoi »