Kaikkea muuta kuin tavallisia! Näitä 4 kesämökkiä ei äkkiseltään mökeiksi uskoisi

Kaikkea muuta kuin tavallisia! Näitä 4 kesämökkiä ei äkkiseltään mökeiksi uskoisi
Junavaunu, työmaaparakki, tuulimylly... näinkin voi mökkeillä! Esittelemme nyt 4 tavallista erikoisempaa kesämökkiä, jotka saavat hymyn huulille.

1. Rautateiden kiituri, ei kun kesämökki

Aunen ja Anteron kesämökillä on takanaan lukemattomia kilometrejä – mökki on nimittäin entinen junavaunu. Miten mökkeily junavaunussa sujuu? Lue koko juttu junavaunumökistä täältä.

Junavaunun kaarevuus näkyy makuuhuoneen katossa.
Hätäjarrukin on yhä paikoillaan.

2. Muumimaailman vesibussista tuli lapsiperheen kelluva kesäkoti

Perhe remontoi 20 metrisestä paatista oman kesäkeitaan. ”Kun irtaudumme laiturista, seikkailu alkaa. Vesillä aika tuntuu kuluvan ihan eri tavalla kuin maissa, eikä koskaan voi tietää, millainen matka on tulossa.”

Keltaisesta pörssistä löytyi ilmoitus, johon oli pakko tarttua. Ison remonttirupeaman jälkeen entinen Muumimaailman vesibussi on Anninan ja Jarkon perheen kesäkoti. Mottona heillä on ollut, että kierrättämällä pääsee pitkälle. Katso kaikki kuvat vesibussimökistä täältä!

Raikkaat värit ovat perheen mieleen.
Annina ja Jarkko ihastuivat aikanaan vesibussin sisään tulvivaan valoon.

3. Tuulimyllymökissä parasta on kolmannen kerroksen näköalahuone

Tuulimyllymökki näyttää vuosikymmeniä vanhalta, vaikka sillä on ikää vasta muutamia vuosia. Salaisuutena on laudoituksen rautasulfaattikäsittely.

Espoolainen Tarja rakennutti itselleen kesämökiksi tuulimyllyn Muhun saarelle Viroon. Mökissä on kolme kerrosta – ja kahdeksankulmaiset huoneet! Sähköä tuulimylly ei tuota, sillä koneisto veisi valtavasti tilaa. Tarjan tuulimyllymökkiin kannattaa kurkata, löydät jutun täältä.

Alimmassa kerroksessa on tupakeittiö, keskimmäisessä makuuhuone ja ylimmässä näköalahuone.
Tarjan naapurina mökillä on hevostila.

4. Työmaaparakki pääsi eläkkeelle

Remontissa työmaakoppi sai ylleen harjakaton ja ympärilleen lautaverhoilun.

Entisestä työmaakopista tuli remontin myötä juuri sopiva mökki ilmailua harrastavalle Harrille. 18 neliön siirrettävä pikkumökki löysi paikkansa lentokentän vierestä. Miltä minimökki näyttää sisältä? Kurkkaa entiseen parakkiin täältä.

Sisäseinät ovat vaneria.

+ 1. Taistola-asuntovaunu on mökkivieraiden ruusuinen lepopaikka

Tervetuloa! Asuntovaunu on saanut ympärilleen runsaat kesäkukkaistutukset.

Jos nimi on Taistola, ensimmäisenä mieleen eivät kenties tule ruusut ja söpöt pilkkukuosit. Mutta juuri niitä tämän asuntovaunun sisätilat ovat täynnä. Taistola toimii vierasmökkinä Annen ja Jukan kesämökillä – kurkkaa hyvän mielen asuntovaunuun täältä.

Pinnat saivat remontissa valkean värin, ja tekstiileissä kukkii kesä.
Julkaistu: 5.6.2020
Kommentoi »