Kotivinkki

Kirjailija Eppu Nuotio satsaa rauhoittumiseen ja luonnossa liikkumiseen – ”Tulevaisuudessa hiljaisuus tulee olemaan ylellisyyttä”

Kirjailija Eppu Nuotio satsaa rauhoittumiseen ja luonnossa liikkumiseen – ”Tulevaisuudessa hiljaisuus tulee olemaan ylellisyyttä”
Kirjailija Eppu Nuotio löysi elämäänsä järjestyksen keski-iässä. Miehensä päivittäisiä rakkaudentunnuksia Eppu kutsuu henkivakuutuksekseen. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 8.3.2021

Paras paikka kotona

Tykkään ruoanlaitosta, ja siksi keittiö on kotimme paras paikka. Aamulla sytytän sinne kynttilän, keitän kahvia ja juon sitruunavettä. Keittiön täytyy olla toimiva. Nuorena kaikissa laatikoissani oli kaikkea. Nyt ero on uskomaton. Keski-ikä on tuonut elämääni sellaisen armollisen asian kuin järjestys. Kiittelen Marttoja!

Paras päivä

Parasta on silloin, kun lounaan jälkeen on aikaa ja rauhaa kirjoittaa, eikä ole mitään ihmeellisempää ohjelmaa. Kotoilu on nyt hyvä, korona on vähän taltuttanut matkakuumetta. Koirat pitävät huolen siitä, että en aamulla nuku yli kuuden, sillä pentukoiramme on aamuvirkku.

Paras satsaus

Tiedän, että tarvitsen luonnossa liikkumista ja hiljaisuutta, ja satsaan siihen. Berliinissä asuessammekin mieleni rauhoittui, kun pääsin luontoon. Berliini on isojen puistojen kaupunki. Lähin puistomme oli Volkspark. Myös järville oli lyhyt matka, ja meillä oli purjevene. Puutarhassa taas haluan kuopsuttaa maata. Luonto maadoittaa.

Paras hetki

Se on silloin, kun mieheni sanoo, että mä rakastan sua. Se on sellainen henkivakuutus. Joka aamu ja ilta hän sanoo sen, ja monta kertaa päivässäkin.

Paras opetus

Olen oppinut, että ei pidä antaa periksi. Kun ensimmäinen kirjani ilmestyi, olin seitsemän kertaa lähettänyt sen eri kustantamoihin. Se on opettanut nöyryyttä tämän työni edessä, ja sen, että mikään ei ole varmaa. Työtä pitää tehdä paljon ja olla kiitollinen siitä.

Parasta Suomessa

Hiljaisuus on täällä parasta, ja tulevaisuudessa se tulee olemaan merkittävä ylellisyysasia. Rakastan myös kirkonkyliä ja pieniä paikkakuntia.

Paras oivallus

Uskon, että ihminen voi olla onneton ja onnellinen missä tahansa ja valita sen, viihtyykö elämässään. Toki on kurjia kohtaloita, joissa tämä ei pidä paikkaansa. Mutta tällainen keski-ikäinen, keskiluokkainen täti-ihminen voi valita, onko tyytyväinen elämäänsä ja iloitseeko siitä.

Paras...

Ruoka: Kala
Juoma: Valkoviini
Tuoksu: Mies
Matkakohde: Mökki
Kulkupeli: Jalat
Kännykkäsovellus: Whatsapp
Keittiöväline: Pata ­­­
Tv-ohjelma: Suomalaiset lastenohjelmat
Vaate: Retku
Kosmetiikkatuote: Marseille-saippua
Musiikki: Klassinen
Biisi: Hummani hei
Artisti: Jukka Nykänen
Ravintola: BasBas
Herkku: Graavisiika
Kahvila: Jokin Berliinissä
Jälkiruoka: Espresso
Radiokanava: Ylen Ykkönen
Arkiruoka: Kasvissosekeitto
Aamupala: Mysli ja marjoja
Kasvi: Pioni
Jäätelö: Vanilja
Kommentoi »