Kotivinkki

Näyttelijä Elina Knihtilän arjessa vuorottelevat avantouinti ja Netflix-maratonit – ”Hampaat irvessä puskeminen ei aina ole paras vaihtoehto”

Näyttelijä Elina Knihtilän arjessa vuorottelevat avantouinti ja Netflix-maratonit – ”Hampaat irvessä puskeminen ei aina ole paras vaihtoehto”
Näyttelijä Elina Knihtilä uskoo vastakohtaisuuksien voimaan. Arkeen kuuluvat sarjamaratonit olohuoneen lattialla löhöillen ja avanto, josta noustessaan tietää olevansa elossa. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 14.9.2020

Ihan paras satsaus

Vuosi sitten uskalsin mennä polven tekonivelleikkaukseen. Pelotti hirveästi. Sisälläni asuu vanha lääkärikammoinen mies, joka haluaa vain lukea sotahistoriaa eikä suostu hoidettavaksi. Mutta leikkaus meni erinomaisesti. Uusi tekonivel on parantanut elämääni huomattavasti.

Ihan paras oivallus

Kuuntelemisen merkitys. Taitoa tarvitaan kotona, yhteiskunnallisella tasolla, työssä ja lähipiirissä. Näyttelijän työssä se on ihan keskeistä. Reagoin siihen, mitä vastanäyttelijä tekee. Näytellessä olen hetkittäin jopa enemmän läsnä kuin arkielämässä, koska näytelmä pakottaa siihen.

Ihan paras epäonnistuminen

Misseyshaaveeni loppuivat, kun kaaduin lapsena pyörällä. Polvesta tuli paljon verta, ja siihen syntyi hirveä rupi. Äiti sanoi silloin, että ei sinusta ainakaan missiä tule. Suomen kansa säästyi onnettomalta missiltä, mutta sai tilalle keskinkertaisen näyttelijän.

Ihan paras opetus

Kun yritin käsilläseisontaa, akrobatian opettajani Langry sanoi minulle: ”Kuule Knihtilä, sä olet tuollainen duunari. Jos sä duunaat ja duunaat, ei tule temppua.” Hän tarkoitti, että hampaat irvessä ja kädet nyrkissä puskeminen ei aina ole paras vaihtoehto. Pitää osata myös päästää irti oikealla hetkellä.

Ihan paras paikka kotona

Lampaantaljan päällä olohuoneen lattialla. Puolisoni kanssa emme molemmat mahdu sohvalle, kun meillä on vaikka jokin Netflix-maratoni menossa. Haluamme kumpikin löhötä, kun katsomme monta jaksoa peräkkäin.

Ihan parasta Suomessa

Järvet, joet ja meri. Ja sauna ja avanto. Käyn avannossa aina kun vain pääsen. Kylmästä vedestä noustessa tietää olevansa elossa, ja myöhään illalla avantouinti rauhoittaa uneen.

Paras…

Ruoka: Herkkutattirisotto
Juoma: Ärhäkän mineraalinen valkoviini
Maku: Umami
Tuoksu: Vihta
Matkakohde: Jäämeri
Kulkupeli: Corvette Stingray
Kirja: Muistikirja
Vaate: Tunika
Musiikki: Tanssimusiikki
Ravintola: Demo
Jäätelö: Sitruunasorbetti
Herkku: Äidin tekemä rieska
Kahvila: Café Aalto
Kaupunki: Kouvola
Vuodenaika: Kevät
Huonekalu: Kirjahylly
Kasvi: Mieheni kasvattama avokado
Aamupala: Smoothie
Jälkiruoka: Karpalokiisseli
Radiokanava: Basso
Mauste: Tryffeli
Iltarutiini: Unitee
Keittiöväline: Terävä veitsi
Kosmetiikkatuote: BB-voide
Taiteilija: Marjatta Tapiola
Tv-ohjelma: M/S Romantic
Maisema: Pyhäjärvi kotikylässäni Oravalassa
Kommentoi »