Kotivinkki

Näyttelijä Elina Knihtilän arjessa vuorottelevat avantouinti ja Netflix-maratonit – ”Hampaat irvessä puskeminen ei aina ole paras vaihtoehto”

Näyttelijä Elina Knihtilän arjessa vuorottelevat avantouinti ja Netflix-maratonit – ”Hampaat irvessä puskeminen ei aina ole paras vaihtoehto”
Näyttelijä Elina Knihtilä uskoo vastakohtaisuuksien voimaan. Arkeen kuuluvat sarjamaratonit olohuoneen lattialla löhöillen ja avanto, josta noustessaan tietää olevansa elossa. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.

Ihan paras satsaus

Vuosi sitten uskalsin mennä polven tekonivelleikkaukseen. Pelotti hirveästi. Sisälläni asuu vanha lääkärikammoinen mies, joka haluaa vain lukea sotahistoriaa eikä suostu hoidettavaksi. Mutta leikkaus meni erinomaisesti. Uusi tekonivel on parantanut elämääni huomattavasti.

Ihan paras oivallus

Kuuntelemisen merkitys. Taitoa tarvitaan kotona, yhteiskunnallisella tasolla, työssä ja lähipiirissä. Näyttelijän työssä se on ihan keskeistä. Reagoin siihen, mitä vastanäyttelijä tekee. Näytellessä olen hetkittäin jopa enemmän läsnä kuin arkielämässä, koska näytelmä pakottaa siihen.

Ihan paras epäonnistuminen

Misseyshaaveeni loppuivat, kun kaaduin lapsena pyörällä. Polvesta tuli paljon verta, ja siihen syntyi hirveä rupi. Äiti sanoi silloin, että ei sinusta ainakaan missiä tule. Suomen kansa säästyi onnettomalta missiltä, mutta sai tilalle keskinkertaisen näyttelijän.

Ihan paras opetus

Kun yritin käsilläseisontaa, akrobatian opettajani Langry sanoi minulle: ”Kuule Knihtilä, sä olet tuollainen duunari. Jos sä duunaat ja duunaat, ei tule temppua.” Hän tarkoitti, että hampaat irvessä ja kädet nyrkissä puskeminen ei aina ole paras vaihtoehto. Pitää osata myös päästää irti oikealla hetkellä.

Ihan paras paikka kotona

Lampaantaljan päällä olohuoneen lattialla. Puolisoni kanssa emme molemmat mahdu sohvalle, kun meillä on vaikka jokin Netflix-maratoni menossa. Haluamme kumpikin löhötä, kun katsomme monta jaksoa peräkkäin.

Ihan parasta Suomessa

Järvet, joet ja meri. Ja sauna ja avanto. Käyn avannossa aina kun vain pääsen. Kylmästä vedestä noustessa tietää olevansa elossa, ja myöhään illalla avantouinti rauhoittaa uneen.

Paras…

Ruoka: Herkkutattirisotto

Juoma: Ärhäkän mineraalinen valkoviini

Maku: Umami

Tuoksu: Vihta

Matkakohde: Jäämeri

Kulkupeli: Corvette Stingray

Kirja: Muistikirja

Vaate: Tunika

Musiikki: Tanssimusiikki

Ravintola: Demo

Jäätelö: Sitruunasorbetti

Herkku: Äidin tekemä rieska

Kahvila: Café Aalto

Kaupunki: Kouvola

Vuodenaika: Kevät

Huonekalu: Kirjahylly

Kasvi: Mieheni kasvattama avokado

Aamupala: Smoothie

Jälkiruoka: Karpalokiisseli

Radiokanava: Basso

Mauste: Tryffeli

Iltarutiini: Unitee

Keittiöväline: Terävä veitsi

Kosmetiikkatuote: BB-voide

Taiteilija: Marjatta Tapiola

Tv-ohjelma: M/S Romantic

Maisema: Pyhäjärvi kotikylässäni Oravalassa

Julkaistu: 14.9.2020
Kommentoi »