Eliittikatot on Kattojen Kunkku 2017!
Mainos
Eliittikatot on Kattojen Kunkku 2017!
Kaupallinen yhteistyö: OrmaxKattojen Kunkku 2017 -kisassa etsittiin vuoden vaikuttavinta kattoremonttikohdetta. Voiton vei Eliittikatot, joka toteutti vaativan remontin vuosisadan alussa rakennettuun mansardikattoiseen taloon.
Julkaistu 31.1.2017
Meillä kotona

Tiilikattovalmistaja Ormaxin järjestämän Kattojen Kunkku 2017 -kilpailun voitti Eliittikatot Oy. Kilpailun finaaliin pääsi viisi kattokohdetta, joista yleisö äänesti voittajan Meilläkotona.fi-sivustolla.

Eliittikattojen toteuttama remonttikohde oli Imatralla sijaitseva, vuonna 1915 rakennettu mansardikattoinen talo, jossa kattopinta-alaa oli yli 200 neliötä.

Talon vanha isäntä Esko Kiisseli syntyi yhdessä talon kamareista vuonna 1925. Nyt talossa asuu tytär Sinikka Kurri miehensä Soini Kurrin kanssa. Talon rakensi aikoinaan Eskon isä Tuomas Kiisseli.

Esko muisti vielä hyvin ennen sotia tehdyn aiemman kattoremontin. Silloin päreiden päälle asennettiin Viipurin Sementtivalimon valmistamia betonitiiliä. Sementistä tehty tiili oli aivan uusi juttu.

Silloin remontissa ei käytetty telineitä eikä nostureita, vaan tiilet vedettiin puukiskoja pitkin kelkalla ylös. Katto palveli hyvin yli seitsemän vuosikymmentä, mutta viimeisinä vuosinaan Eskolle heräsi ajatus katon uusimisesta.

Vanha katto tutkittiin ja valokuvattiin huolella ullakkoa myöten. Remontin toteuttajaksi valikoitui Eliittikatot. Imatralaistalon uudeksi katoksi valittiin Ormax Protector+ -kattotiili ja aluskatteeksi Divoroll Universal 2S. Esko Kiisseli oli tyytyväinen remonttiin ja siihen, että hän saattoi hyvällä omallatunnolla jättää talon jälkipolville.

Remonttikohde oli haastava paitsi iän myös kattomuotojen vuoksi. Eliittikattojen toimitusjohtajan Markku Kamulan mukaan vanhassa talossa on aina monta kohtaa, jotka pitää huomioida.

Monta eri lappeen osaa voi olla notkolla ja pitää tarkasti katsoa mihin oikaisut tehdään. Hosua ei pidä.

Hänen mukaansa tavallisen mattimeikäläisen voi olla vaikea arvioida katon kuntoa, ja sitä mitä ei näe, ei myöskään tiedä. Jos katto näyttää maasta katsottuna hyvältä eikä vettä tule pirttiin, ajatellaan että katto on kunnossa. Suurimmat ongelmat ovat usein kuitenkin vesikaton ja sisäkaton välissä eristeissä ja tuuletuksessa.

Kamula suositteleekin, että aika ajoin olisi syytä pyytää ammattilainen tarkistamaan katon kunto ja pohtia remonttitarvetta. Remontteja voi tehdä ympäri vuoden, kunhan vettä ei sada ihan kaatamalla. Kamulan mukaan talvella on jopa helpompi toimia lumen kanssa kuin kesällä vesisateella.

Lue lisää:

Kommentoi »