"Elän niin joulukuplassani, etten edes huomaa, että on vielä kuukausia jouluun", sanoo jouluttaja Ruusu-Maria
Ihmiset
"Elän niin joulukuplassani, etten edes huomaa, että on vielä kuukausia jouluun", sanoo jouluttaja Ruusu-Maria
Kun elokuu vaihtuu syyskuuksi, Ruusu-Maria Lehto, 24, ryhtyy laittamaan joulua esille. Joulua rakastavan Ruusu-Marian suurin haave olisi kosinta jouluna luminietosten keskellä.
23.8.2018
 |
Meillä kotona

Mitä joulu merkitsee sinulle?

Joulu on ehdottomasti minulle vuoden tärkein juttu. Joulussa on monen monta asiaa, jotka tekevät siitä kaiken sen odottamisen arvoisen, vuodesta toiseen. Pelkkä ajatus vastaleivottujen pipareiden tuoksusta tai joulun ihanasta tunnelmasta saavat jo ihon kananlihalle. Joulu on yksinkertaisesti parasta aikaa vuodessa.

Teetkö jouluvalmisteluita ympäri vuoden?

Aloitan jouluvalmistelut, kun kesä on lopuillaan. Heti, kun illat hämärtyvät, kaivan joulun kaapeista esille. Joulun jälkeisistä alennusmyynneistä nappaan aina jotain uusia koristeita tulevaan jouluun.

Miltä tuntuu odottaa joulua, kun muut intoilevat vielä kesästä?

Minua ei haittaa, vaikka muut intoilevat vielä kesästä, koska tiedän, että päivä päivältä joulu on lähempänä. Elän ehkä niin omassa joulukuplassani, etten edes huomaa, että on vielä kuukausia jouluun.

Ruusu-Maria tekee joulumuoteissa piparisuklaata. Tämän vuoden ensimmäinen erä on jo valmistunut.

Millaisia jouluvalmisteluita olet jo ehtinyt tehdä?

Olen suunnitellut uusia jouluherkkuja, joita aion tehdä. Olen meidän perheen "joulupukki", joka hoitaa kaikkien joululahjat. Suunnittelen lahjoja etukäteen, mutta nautin lahjojen ostamisesta silloin, kun kaupoissa on täysi joulu.

Tänä vuonna olen katsonut myös paljon uusia ideoita joulukortteihin. Joulu näkyy vahvasti myös kynsissäni, joita suunnittelen kuukausia ennen joulua.

Ruusu-Marian joulukynnet viime vuodelta. Kynnet tekee Taija Vähäkoski.

Pysytkö perinteisissä ruoissa ja koristeissa, vai kehitteletkö joka vuosi jotakin uutta?

Meiltä löytyvät perinteiset jouluruoat, mutta pyrin joka joulu keksimään uusia herkkuja joulupöytään. Viime vuonna kokeilussa olivat tuorejuustojoulutortut. Koristeluissa huomaan, että joka joulu meillä on astetta enemmän koristeita. Vietämme joulua pohjoisessa, ja otan kaikki mahdolliset joulukoristeet mukaan kotoa.

Mikä sinua innostaa tänä vuonna?

Tänä vuonna haluan kokeilla erilaisia jouluisia makeita herkkuja: porokakkutikkareita, suklaa-piparikuppikakkuja sekä joulumaustettuja suklaita. Viime vuonna kovassa huudossa ollut tonttuovi jäi minulta toteuttamatta. Tänä vuonna teen siitä omanlaiseni version.

Mikä joulussasi on tärkeintä?

Joulussa ehdottomasti tärkeintä on ajan viettäminen perheen ja läheisten kanssa. Rakastan sitä hetkeä, kun kaupoissa soivat joululaulut ja joka paikka on koristeltu kauniiksi. Tunnelma joulun aikaan on niin taianomainen. Ennen joulua on ihana fiilistellä joulupyjamassa, joulumuki kädessä katsoen jouluelokuvaa.

Joulukuusesta tulee aivan ihana tuoksu – joulun tuoksu. Meidän perheellä on aina ollut jouluna aito kuusi. Se on todella tärkeä. Joulusta on vaikeaa valita yhtä parasta asiaa, koska ihania asioita on niin paljon!

Miten läheisesi suhtautuvat jouluinnostukseesi?

Läheiseni tietävät, kuinka kovasti rakastan joulua. He antavat minun olla jouluhöperö itseni. Myös työpaikallani minut tunnetaan joulunrakastajana. Kotonakin avopuoliso on tottunut siihen, että kun elokuu vaihtuu syyskuuksi, minä ryhdyn laittamaan joulua esille.

Ovatko lapsuutesi joulut vaikuttaneet joulurakkauteesi?

Lapsuuteni joulut vietimme suurimmaksi osaksi Lapissa Levillä. Olen varma, että Lappi, joka tunnetaan joulun ihmemaana, on vaikuttanut minun innostukseeni. Olen pienestä asti rakastanut talvea, lunta ja tietenkin joulua. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä rakkaampi joulu minulle on.

Olemme jatkaneet perinnettä, ja matkaamme joka vuosi pohjoiseen joulun viettoon. Mikä olisikaan parempi paikka viettää joulua kuin keskellä isoja kinoksia, poroja ja Lapin taikaa.

Saksanpaimenkoira Zerokin osallistuu joulun viettoon.

Eikö joulu koskaan kyllästytä?

En voisi IKINÄ kyllästyä jouluun. Se on se juhla, jota odotan koko vuoden, ja aina se on yhtä ihana!

Mikä olisi suurin jouluhaaveesi?

Olen ollut avopuolisoni kanssa yhdessä yli viisi vuotta, mutta emme ole vielä kihloissa. Suurin jouluhaaveeni olisi kosinta jouluna. En voisi kuvitella ihanampaa hetkeä tai paikkaa kosinnalle kuin keskellä luminietoksia, revontulien loistaessa taivaalla.

Tästä olemme puhuneet. Nyt täytyy enää vain malttaa odottaa.

Ruusu-Maria sai äidiltään viime vuonna itse tehdyt porovillasukat.
Kuusi pitää olla aito.
Tänä vuonna on taas uuden kranssin vuoro.
Kommentoi »