"Ei voi olla totta!" Suomalaiset teettävät koteihinsa tauluja, joissa he poseeraavat Sauli Niinistön kanssa
Sisustus
"Ei voi olla totta!" Suomalaiset teettävät koteihinsa tauluja, joissa he poseeraavat Sauli Niinistön kanssa
Puhelimella napattu yhteiskuva presidentin kanssa on joillekin niin tärkeä, että se ansaitsee paikan kodin seinällä. Sauli Niinistöstä on teetetty myös palapelejä.
Julkaistu 15.2.2018
Meillä kotona

Kun suomalaiset tilaavat sisustustauluja, tavanomaiset aiheet ovat ennalta-arvattavia: lapset, lemmikit ja luonto. Siksi Suomen suurimmalla kuvatuotteiden valmistajalla Ifolorilla yllätyttiin, kun tuotantolinjalle alkoi puksuttaa presidentti Sauli Niinistön kuvia.

– Oli se suuri yllätys meille, jotka emme ole päivittäin siellä linjalla. Kun kuulimme, olimme riemastuneita, että ei voi olla totta! kommentoi Ifolorin markkinointipäällikkö Päivi Pietarinen.

Suomalaiset ovat Pietarisen mukaan hakeutuneet Niinistön kanssa yhteiskuviin maakuntamatkoilla, kun presidentti on poikennut esimerkiksi paikkakunnan torilla.

– Yhteiskuva presidentin kanssa on monelle niin tärkeä, ettei sitä haluta säilyttää vain puhelimessa, vaan teettää kuvataulu seinälle ripustettavaksi.

Niinistön esiintyminen sisustustauluissa tuli esille, kun Pietarinen lähti kyselemään tuotannon työntekijöiltä tämän hetken suosituimpia aiheita.

– Yksi työntekijämme, joka on tehnyt 10 vuotta pääasiassa tauluja, nosti Niinistön esiin ja asia sai vahvistusta myös muilta työntekijöiltä. Tämä perustuu työntekijöidemme havaintoihin, joita pystymme tekemään näistä tuotteista, joiden valmistus vaatii jonkin verran käsityötä.

Niinistö-taulujen määrää Pietarinen ei osaa sanoa, sillä niistä ei ole kirjattu ylös. Presidentistä on Pietarisen mukaan tilattu myös muutamia palapelejä.

Toinen julkisuuden henkilö, joka päätyy tauluihin asti on poptähti Robin.

–Ne taulut menevät todennäköisesti nuoremmalle väelle.

Kuva on käsitelty. Alkuperäinen kuva Paavo Martikainen, kuvankäsittely Tanja Pellikka.

Niinistön voiton jälkimainingeissa vaaliasiantuntija Sami Borg arvioi Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että kansa on ollut tyytyväinen paitsi Niinistön politiikkaan, myös presidenttiin henkilönä. Niinistöä pidetään Borgin mukaan asiantuntevana ja luotettavana. Ehkä siksi Niinistö kelpaa myös kodin seinälle.

Entä joko ifolorin Pietarinen itse jo tilannut Niinistö-taulun?

– En! Niinistö persoonana on kyllä kiinnostava, mutta ennemmin ripustaisin kuvia lapsista ja luonnosta.

Kuva on käsitelty. Alkuperäinen kuva Paavo Martikainen, kuvankäsittely Tanja Pellikka.
1 kommentti