Vähemmän roskaa ja turhia kemikaaleja! 7 diy-ohjetta ekompaan arkeen

Vähemmän roskaa ja turhia kemikaaleja! 7 diy-ohjetta ekompaan arkeen
Monista kertakäyttöisistä kodin tarvikkeista, kuten talouspaperista tai muovikelmusta, voi tehdä kestoversiot jämämateriaaleja hyödyntäen. Ja jos oikein innostut, sekoittele vielä pyykinpesuaine ja konetiskiainekin itse. Helppoa, hauskaa, ja luonto kiittää!

1. Talouspaperin kestoversio

Kuluuko teilläkin talouspaperia rullakaupalla? Voit tehdä arjen pelastajasta kestoversion ompelemalla vaikka vanhoista froteepyyhkeistä tai lakanoista sopivan kokoisia pikkupyyhkeitä. Halutessasi voit pyörittää palat rullalle tai viikata ne nättiin lasipurkkiin. Kurkkaa ohje täältä!

2. Muovikelmun korvaaja

Kestoversio muovikelmusta? Kyllä vain! Vanhasta tyynyliinasta tai keittiöpyyhkeestä saa tehtyä ekologisen kääreen mehiläisvahan avulla. Ohjeen löydät täältä.

3. Puhdistuslaput jämälangoista

Pikkuiset pesulaput syntyvät sukkelasti virkkaamalla. Näihin voit käyttää kaikki puuvillalankojen jämät. Hyvästi, kertakäyttöiset meikinpuhdistuslaput! Lue täältä ohje.

4. Virkattu kestorätti

Tiskirätin ekologisempi ja hauskempi vaihtoehto on bambulangasta virkattu tiskirätti. Tätä rättiä voit käyttää yhä uudestaan ja uudestaan, kunhan peset sen välillä. Ohjeen löydät täältä.

5. Tuoksuvat siivousliinat lakanoista

Anna vanhalle lakanalle uusi elämä kätevinä siivousliinoina. Nämä liinat tuoksuvat ihanasti laventelille. Ohjeen löydät tämän jutun lopusta.

6. Monitoimi-ihme: pyykkietikka

Väkiviinietikasta, vedestä ja eteerisistä öljyistä voi sekoitella maanmainion pyykkietikan. Se paitsi raikastaa pyykit, toimii myös näppäränä puhdistusaineena ja pitää pesukoneenkin puhtaana. Tämä ohje kannattaa napata!

7. Konetiskitabletit ja muut kodin putsarit

Vessanpöntön pesuaineen, konetiskitabletit ja pyykinpesuaineen voi vallan hyvin tehdä myös itse. Suurin osa aineista löytyy vieläpä lähikaupasta. Ja ei kun kemistihommiin! Ota ohjeet talteen täältä.

Julkaistu: 19.9.2019
Kommentoi »