Ruokaa tehdessään Christoffer Strandberg pilkkoo mielellään mutta jättää improvisoinnin väliin – ”Keittiössä roolini on sous chef”
5 ajatusta ruoasta
Ruokaa tehdessään Christoffer Strandberg pilkkoo mielellään mutta jättää improvisoinnin väliin – ”Keittiössä roolini on sous chef”
Näyttelijä Christoffer Strandbergille ruoka on arjen perusta ja nautinnon lähde. Lue Christofferin viisi ajatusta ruoasta.

1. Muistojen makuja

Lapsuuteni kesinä koko sukumme muutti Siuntion saaristossa asuneiden isovanhempieni tiluksille. Ukilla oli tapana savustaa itse pyydettyä kampelaa omatekoisessa savustimessa. Söimme kalaa terassilla auringonpaahteessa meren kimmeltäessä ympärillä. Missään muualla en ole saanut niin hyvää kalaa – tai tuntenut yhtä syvää yhteisöllisyyttä.

2. Huolellinen pilkkoja

Kokkina olen hidas ja huolellinen. En pidä improvisoinnista. Keittiössä roolini on sous chef, kakkoskokki. Nautin pilkkomisesta ja perusteellisesta valmistelusta. Teen paljon ruokaisia vihreitä salaatteja. Pohjaan käytän usein rucolaa, pinaattia, paksoita ja vuonankaalia. Kaupassa myydään myös hyviä valmiita sekoituksia. Bravuurini on feta-artisokkasalaatti pinjansiemenillä. Siinä tärkeintä on ainesosien suhde, jotta lopputulos ei ole liian artisokkainen. Paloittelun sijaan feta tulee murustaa salaatin joukkoon.

”Sekasikiösalaatti, joka on välimerellinen, mutta laitan tähän myös kurkkua, mikä taas on hyvin suomalaista.”

Nappaa Christofferin feta-artisokkasalaatin resepti täältä.

3. Elinehtoja

En voisi elää ilman oliiviöljyä. Espanjalaisen neitsytoliiviöljyn maku on itsessään mieletön. Maustamisen lisäksi käytän sitä paistamiseen. Myös juustoista olisi vaikea luopua. Suosikkejani ovat feta, mozzarella, halloumi ja brie – mutta suurin herkkuni on leipäjuusto mustaherukkahyytelöllä tai tyrnihillolla sekä merisuolalla.

4. Rakas lihamestari

Hyvä ruoka on toimivan arjen perusta mutta myös nautinnon lähde. En syö vain nälkää hiljentääkseni, vaan maku ja terveellisyys ovat minulle tärkeitä. Syön paljon kasviksia, suosin suomalaista ja vältän teollisesti tuotettua lihaa. Olen onnekas, sillä saan hankittua riistaa vanhempieni metsästäjätuttujen kautta. Puolisoni on meillä lihamestari ja valmistaa hirvittävän hyvää peuranpaistia ja hirvenjauhelihapihvejä.

5. Terän tähden

Kahdeksan vuotta sitten Fiskarsin Ruukista ostettu Knivon hiiliteräsveitsi on melkein aina käytössä ruokaa tehdessäni. Se on fantastisen kevyt, brutaalin terävä, ja sen puukahva istuu käteen täydellisesti.

Christoffer Strandberg

34-vuotias näyttelijä juontaa syksyn ajan Nelosella nähtävää Petolliset-tosi-tv-kilpailua. Asuu Siuntiossa puolisonsa ja Valma-koiransa kanssa.

Kommentoi »