Meillä kotona -kaupat

Löytöjä Portugalista! Käsin tehdyt Casa Cubista -astiat lumosivat Emmiinan niin, että hän halusi tuotteet myös Suomeen – osta omasi Meillä kotona -kaupoista

MAINOS
Löytöjä Portugalista! Käsin tehdyt Casa Cubista -astiat lumosivat Emmiinan niin, että hän halusi tuotteet myös Suomeen – osta omasi Meillä kotona -kaupoista
Casa Cubistan astiat yhdistävät saumattomasti modernin ilmeen ja perinteiset valmistusmenetelmät. Niittylä Home -sisustusverkkokauppaa pyörittävä Emmiina Lehtinen innostui portugalilaisista astioista niin, että päätti aloittaa niiden maahantuonnin. Nyt voit tilata astioita myös Meillä kotona -kauppojen kautta.
Julkaistu: 9.11.2020

– Portugali veti minulta jalat alta heti ensisilmäyksellä, ja ihastuin maahan ja sen tunnelmaan välittömästi. Sama tapahtui Casa Cubistan tuotteiden kanssa, kertoo sisustusverkkokauppa Niittylän yrittäjä Emmiina Lehtinen.

Kauniisti kuvioidut astiat ovat ilmeeltään moderneja, mutta valmistusmenetelmiltään perinteitä kunnioittavia. Kaikki tehdään alusta loppuun käsin: dreijalla punasavesta syntyy lautanen, muki tai kannu, joka kuivataan auringossa ja kuvioidaan siveltimellä ennen lasittamista. Tästä syystä jokainen astia on oma, uniikki kappaleensa – toista täysin samanlaista ei löydy.

Käsityötä Portugalista

Casa Cubistan toimii Algarven rannikolla, Olhaon kylässä. Yrityksen periaatteena on vaalia käsityöläisperinnettä, ja tästä syystä kaikkien tuotteiden valmistuksesta vastaavat pienet yritykset, joiden toiminta ulottuu sukupolvien taakse. Valikoimaan kuuluu astioiden lisäksi myös muun muassa mattoja, kodintekstiilejä sekä sisustustavaraa.

Astioita valmistavalta perheyritykseltä löytyy historiaa keramiikka-alalta jo yli 200 vuoden ajalta. Tällä hetkellä toimintaa luotsaa Rui, jonka käsissä syntyvät lähestulkoon kaikki Casa Cubistan astiat. Toinen kantava voima yrityksessä on Ruin täti Regina, joka vastaa koristeluista. Jokainen kuvio on peräisin hänen siveltimestään.

– Alettuani tutkimaan brändiä olin myyty heidän tarinastaan ja kauniista tuotteistaan ja halusin välittömästi tuoda tuotteita Suomeen. Tuolloin minulla oli vain haave omasta kaupasta. Kun haave alkoi muuttua todeksi, oli Casa Cubista ensimmäisiä valmistajia, joihin otin yhteyttä. Voisi sanoa, että Casa Cubista ja minä aloitimme samaan aikaan Niittylässä, ja näin meillä on yhteistä historiaa, Emmiina kertoo.

Logistiikka-alalta sisustusyrittäjäksi

Niittylän tarina alkoi vuonna 2011 yrityksen perustajan Miian haaveesta tuoda rakastamansa sisustustuotteet pääkaupunkiseudulta myös muun Suomen saataville. Toiminta siirtyi keväällä 2020 Emmiinalle, joka on luotsannut verkkokauppaa alkuperäisiä suuntaviivoja mukaillen mutta silti omaa visiotaan toteuttaen.

Kauniit esineet ja sisustaminen ovat kiinnostaneet Emmiinaa lapsesta lähtien. Ennen Niittylän yrittäjäksi ryhtymistä hän tosin toimi muunlaisissa tehtävissä logistiikka-alalla kansainvälisissä yrityksissä, joiden kautta maahantuontitoiminta tuli hänelle tutuksi. Taustasta ja opeista on ollut runsaasti apua myös Niittylän kanssa. Uuteen oli helppo hypätä senkin takia, että Niittylän tyyli ja valikoima osuivat yksiin Emmiinan omien mieltymysten kanssa.

Valikoiman tuotteet Emmiina valitsee tarkasti ja harkiten. Tyylillisesti tuotteet noudattavat samaa linjaa, jolloin erilaisia sisustuselementtejä on helppo yhdistellä toisiinsa. Erityisesti Emmiinan mieleen on minimalistisen kotoisa tanskalainen sisustustyyli, ja se näkyy myös Niittylän valikoimassa luonnonmateriaalien suosimisena, runsaina tekstiileinä sekä boheemeina sisustusesineinä.

– Haluamme olla se paikallinen sisustusputiikki, josta aina tekee löytöjä, mutta verkossa, jolloin olemme kaikkien tavoitettavissa.

Tutustu Casa Cubista -astioihin ja osta omasi!

Casa Cubista -lautanen

Ruoka- tai tarjoilulautasiksi soveltuvat näyttävät kauniilta yksin ja yhdessä. Valitse suosikkisi neljästä kauniista kuvio- ja värivaihtoehdosta tai hanki vaikka kaikki! Käsin tehtyjen lautasten halkaisija on 23 cm. Konepesua ei suositella.

Casa Cubista -ramen-kulho

Suuri, syvä ramen-kulho on täydellinen astia erilaisille keitoille. Kulhon sisuksen mustavalkoinen, lähes hypnoottinen raitakuvio saa kontrastia punasaven sävyisestä ulkopuolesta. Halkaisija 18 cm, korkeus 7,5 cm. Konepesua ei suositella.

Casa Cubista tapaskulho

Aina löytyy hyvä syy laittaa pöytä koreaksi tapaksilla! Nämä somat kulhot tuovat kattaukseen aitoa eteläeurooppalaista tunnelmaa Portugalin auringon alta. Kulhon halkaisija on 9 cm, korkeus 4 cm. Konepesua ei suositella.

Casa Cubista kulho

Yhdistä ruokalautasiin samaan sarjaan sopivat kulhot, jotka sopivat niin keitoille, alkupaloille kuin naposteltaville. Kulhon halkaisija on 15 cm ja korkeus 4 cm. Konepesua ei suositella.

Casa Cubista -muki

Mustavalkokuvioiset mukit tuovat kattaukseen modernia ilmettä, jota punasaven värinen sisus pehmentää. Mukin korkeus 11 cm, halkaisija 9 cm. Konepesua ei suositella.

Casa Cubista -kannu

Näyttävä kannu täydentää kattauksen. Kuvioinnissa toistuvat samat raidat kuin Casa Cubistan mukeissa, joten ne muodostavat täydellisen parin. Kannun korkeus 15 cm, halkaisija 12 cm. Konepesua ei suositella.

Kommentoi »