Unelmien Talo&Koti

Rouheaa puuta ja raikasta valkoista! Sisustuskauppiaan koti on jatkuvassa muutoksessa – ”En ole varma, onko työ harrastus vai toisinpäin”

Rouheaa puuta ja raikasta valkoista! Sisustuskauppiaan koti on jatkuvassa muutoksessa – ”En ole varma, onko työ harrastus vai toisinpäin”
Carina ja Johnny Holm asuvat Johnnyn lapsuudenmaisemissa. Siinä missä ennen oli peltoa, seisoo nyt ryhdikäs, itämaisilla yksityiskohdilla yllättävä talo.
Julkaistu: 8.6.2022

Johnny ja Carina Holmin tummanharmaa talo sijaitsee kadulla, jossa Johnny asui jo lapsena. Tilan mailla asuvat edelleen myös Holmin perheen isovanhemmat. Ajan kulusta muistuttavan kodin ruokapöydän ääreen kokoontuvat niin aikuisiksi kasvaneet lapset ja lapsenlapset kuin isoisovanhemmat. Viime kesänä Carina ja Johny kokosivat pitkät pöydät puutarhaan ja kutsuivat yhteisille syntymäpäivilleen lähes koko Singsbyn kylän.

– Nauran aina, ettei Johnny voisi asua missään muualla. Hän on muuttanut elämässään vain 200 metriä, Carina kertoo.

Vaikka remontti teki talosta Carinan unelmien kodin, sisustus on hänelle ennen kaikkea tarina.

Johnny sai tontin vaariltaan perinnöksi ja ­rakensi talon sukulaistensa avulla ollessaan vain parikymmentävuotias. Carina muutti taloon neljä vuotta sen valmistumisen jälkeen. Silloin taloon ei tarvittu remonttia, vaikka taivaansininen sävymaailma ei hivellyt Carinan sisustussilmää.

– Vasta kun talo kaipasi uudistamista, sininen väistyi maanläheisempien sävyjen tieltä.

Remontissa taloon asennettiin rustiikkinen laminaattilattia, joka jatkuu tilasta toiseen samana, eivätkä edes listat riko näkymää. Makuuhuoneeseen vievä ovi vaihdettiin parioveksi. Se muutti olohuoneen ilmeen avarammaksi. Keittiöön valittiin vaaleat kaapistot tasapainottamaan ilmettä. Rouheutta tilaan tuo sisustustiiliseinä, jonka muurasi Carinan poika Oscar.

– Tiiliseinä on minusta edelleen yksi parhaista päätöksistä, Carina sanoo.

Olohuoneen pöytä on Carinan diy-projekti. Hän irrotti kirppu­torilta löytyneestä pöydästä kannen ja kiinnitti sen ylösalaisin käännetyn meksikolaisen pöydän jalkojen päälle. Pöydän alatasolla on Johnnyn Carinalle antama Buddha-patsas. Kattokruunun Carina on saanut äidiltään. Seinähyllyllä kavioitaan nostelevat antiikkihevoset, jotka Carina löysi seitsemällä eurolla Isokyrön kirpputorilta. Rustiikkinen laminaatti on hankittu Bauhausista.
”Sininen väistyi maanläheisimpien sävyjen tieltä.”
Jo Carinan lapsuudenkoti oli täynnä antiikkia. Carina sisusti aiemmat kotinsa modernin selkeiksi. Vasta myöhemmin syttyi rakkaus vanhoihin huonekaluihin ja esineisiin. Nyt Carina suosii rosoista rouheutta ja pitkää ikää – mitä vanhempi huonekalu, sitä parempi. Seuraa Carinaa somessa @riina_1807 tai @rummetbrevid.
Johnny ja Carina viihtyvät sohvalla katselemassa takkatulta. Takkaa lämmitetään aina viileällä säällä. Koristeellinen sarvipää on Carinan omasta Rummet brevid -liikkeestä. Olohuoneen seinät on laudoitettu ja maalattu valkoisiksi.
Taloon asennettiin rustiikkinen laminaattilattia, joka jatkuu tilasta toiseen samana, eivätkä edes listat riko näkymää.
Sänky ja samaan sarjaan kuuluvat yöpöydät riittävät kalusteiksi. Ne on hankittu Lähdesmäen huonekaluliikkeestä. Carina on käsitellyt puuosat valkoisella kalkkimaalilla.
Carina ei halua makuuhuoneeseen liikaa tavaraa.

Kodin ilme muuttuu koko ajan. Yksi syy on Carinan omistama sisustusliike, joka inspiroi antiikinhankintamatkoille yhdessä äitinsä kanssa, toisinaan aina Ruotsiin saakka.

– Äitini on oikea antiikkihaka. Jos annan hänelle etsintätehtävän, hetken päästä saan viestiä, että etsitty löytyi.

”Äitini on oikea antiikkihaka. Jos annan hänelle etsintätehtävän, hetken päästä saan viestin, että löytyi.”

Antiikkilöydöt seilaavat kodin ja kaupan väliä. Suuremmat kuljetukset hoitaa Johnny peräkärryn avulla.

– Työt tulevat kotiin, ja sitten hetken päästä vien niitä takaisin myyntiin. En ole varma, onko työ harrastus vai toisinpäin.

Vaikka remontti teki talosta Carinan unelmien kodin, sisustus on hänelle ennen kaikkea tarina. Buddha-patsaat muistuttavat vuosikymmeniä Thaimaassa asuneesta isästä. Astiakaapin aarteet ovat perintö isoäidiltä. Äidin kanssa etsityt antiikkiesineet ovat merkityksellisiä. Tunnelman kruunaavat kotiin kerääntyvät läheiset ja ystävät.

Koko perhe kokoontuu suuren pöydän ääreen. Carina hankki baarijakkarat Tanskasta ja tuolit Trademax.fistä. Talon nykyistä henkeä mukaileva lautatapetti on Tapettitaivas.fistä. Kristallikruunu löytyi Findit.fistä. Carinan äiti puhdisti kristallit astianpesuaineella.
Holmin pariskunta säilöö lasiovien takana suojassa niin vanhat kuin uudet aarteet. Ajan patinoima kaappi on tanskalainen. Arvokkaimmat astiat ovat Arabian Maire-sarjaa. Ne Carina on saanut isoäidiltään kihlajaislahjaksi.
”Nauran aina, ettei Johnny voisi asua missään muualla. Hän on muuttanut elämässään vain 200 metriä.”
Yhteistä aikaa vietetään keittiössä. Grillaus on Johnnyn vastuulla. Kesäpäivän kruunaa mansikkakakku kermavaahtotäytteellä. Liitutaulu on hankinta Minimanista. Siihen kirjoitetaan arkisia viestejä ja sesonkitekstejä kevääseen, kesään, syksyyn ja jouluun.
Kaikki väliovet vaihdettiin remontissa. Sisustuksen sävyistä vastaa Carina. Johnny rajoittaa vain kaikkein villeimpiä sisustushaaveita.
Carina käyttää kattauksissa tyylilajeja ennakkoluulottomasti sekaisin. Kakkuva­diksi kelpaa ylösalaisin käännetty puukulho. Sen Carina on tilannut Tanskasta.
Rouheutta tilaan tuo sisustustiiliseinä, jonka muurasi Carinan poika Oscar.
Keittiön lautashyllyn Carina löysi antiikkiliikkeestä Tampereelta. Hyllyn parina on Tanskasta tilattu vanha kaappi. Lautashyllylle pääsevät vain tärkeimmät esineet, kuten rakkaat keittokirjat. Hyllyn henkeen sopivat vaa’at ovat kotoisin kirpputorilta Kokkolasta.
Keittiön kiintokalusteet sijaitsevat yhdellä seinällä. Vaalea väri tuo vastapainoa rustiikkisille huonekaluille. Sisustustiili on tilattu Bauhausista. Helppohoitoinen matto on Combo-kirpputorin matto-osastolta.
Carina ja Johnny kokosivat pitkät pöydät puutarhaan ja kutsuivat juhliin koko Singsbyn kylän.
Keväisin Carina aloittaa pihatyöt haravoinnilla. Rikkaruohoton toukokuu on hänestä puutarhan parasta aikaa. Parin suunnitelmissa on muokata takapihaa puistomaiseksi.
Carina on ostanut ruukutuspöydän tasolevyn navettakirpputorilta. Se oli toiminut aiemmin navetan pihapiirissä ylikulkusiltana. Tasoon kiinnitettiin Ikean pukkijalat. Ne on maalattu mustiksi.

Carinan ja Johnnyn koti on vuonna 1994 rakennettu omakotitalo Vaasassa, neljä huonetta ja keittiö, yhteensä 110 neliötä. Carinan ja Johnnyn kanssa siellä asuu kissa Nalle. Talon ulkopuoli on kokenut ryhtiliikkeen. Aikaisemmin se oli vaaleansininen, mutta nykyinen sävy on Colorian maalitehtaan tummanharmaa.

1 kommentti