Carina Seth Anderssonin maljakkosarja tuo kevään
Sisustus
Carina Seth Anderssonin maljakkosarja tuo kevään
Ruotsalainen Carina Seth Andersson suunnitteli Marimekolle omaleimaisen vaasikolmikon. Maljakko on lasimuotoilijan näytön paikka.
Julkaistu 8.2.2016
Avotakka

Oletko kukkaihmisiä?

Käytän paljon aikaa viljelyksiini ja kasveihin. Ehkä siksi nautin niin paljon vaasien ja ruukkujen suunnittelusta. Maljakko on toimeksiannoista äärimmäisin. Vaasin on näytettävä hyvältä tyhjänä, mutta vuoropuhelussa kasvin kanssa siitä pitää tulla jotain vielä enemmän.

Miten lasimaljakkoon löytää vielä uusia muotoja?

Aloitan aina katsomalla yrityksen historiaan. Mielestäni nämä maljakot näyttävät Marimekolta. Niissä on jotain monumentaalista, leveää ja matalaa. Oli tärkeää, että ne eivät kilpaile kukkien, muiden esineiden ja värien kanssa vaan ennemminkin korostavat niitä.

Seuraatko suomalaista muotoilua?

Se on aina kiehtonut minua ja tunnen sukulaisuutta suomalaiseen designiin. Oli kunnia suunnitella Marimekolle. Minulla oli onni opiskella Konstfackissa Tukholmassa Oiva Toikan ollessa professori.

Mitä sinulla on parhaillaan työn alla?

Suunnittelemme Matti Klenellin, Stina Löfgrenin ja Taf Architects -toimiston kanssa Ruotsin Kansallismuseon uutta ravintolaa, baaria ja kahvilaa aina astioista sisustukseen. Lisäksi valmistelen näyttelyitä muun muassa Tukholmaan ja Japaniin. Ja kuka tietää, kenties jatkan Marimekon kanssa.

Carina Seth Anderssonin työt yltävät taidelasista tekstiilikuoseihin. Kuvassa taiwanilais-ruotsalaisena yhteistyönä syntynyt New Layer -teeastiasto.
Kommentoi »