Täältä tulee Sohvaryhmä! Avotakan päätoimittajan ja toimituspäällikön uusi podcast pui sisustusmaailman ilmiöitä
Sisustus
Täältä tulee Sohvaryhmä! Avotakan päätoimittajan ja toimituspäällikön uusi podcast pui sisustusmaailman ilmiöitä
Mitä koti paljastaa asukkaasta? Miten remontoimalla tehdään rahaa? Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma ja toimituspäällikkö Miia Kauhanen puhuvat uudessa podcastissa eri vieraiden kanssa sisustamisen ilmiöistä.
11.9.2019
 |
Avotakka

Millainen podcast Sohvaryhmä on?

Miia: Toivomme, että Sohvaryhmä olisi rento ja hauska. Vaikka olemme Avotakan toimituksessa töissä, tässä podcastissa sisustajat puhuvat sisustajalle. Toivottavasti onnistumme viihdyttämään kuulijoita!

Kari-Otso: Niin, tämä podcast ei sinänsä suoraan liity Avotakkaan, ja se on ollut aika vapauttavaakin! Ensimmäisessä jaksossa vieraanamme on Hanna Sumari. Hänen kanssaan puhumme siitä, mitä koti paljastaa persoonasta.

Olette tehneet pitkään paperista lehteä – millaista podcastin tekeminen on ollut?

Kari-Otso: Printtilehden tekijöinä olemme tottuneet hiomaan jutut viimeiseen saakka. Podcastia nauhoittaessa täytyy elää hetkessä ja hyväksyä pienet virheet. Jos vaikka puhumme vähän toistemme päälle, sitten puhumme!

Miia: Podcast on vapaamuotoinen ja saa olla vähän rosoinenkin. Podcastissa voi myös puhua sellaisistakin aiheista, jotka eivät välttämättä lehteen päätyisi.

Kari-Otso: Niin, podcastissa on mahdollisuus puhua henkilökohtaisemmistakin aiheista. Esimerkiksi Miian perheellä on talonrakennusprojekti kesken, ja se valikoitui yhden jakson aiheeksikin. Emme ihan vielä edes tiedä, mitä kaikkea jaksojen edetessä tulemmekaan paljastaneeksi!

Podcastia nauhoittaessa täytyy elää hetkessä ja hyväksyä pienet virheet. Jos vaikka puhumme vähän toistemme päälle, sitten puhumme!

Mikä on yllättänyt teidät podcastia tehdessä?

Miia: Miten vaikeaa puheen tuottaminen voi välillä olla!

Kari-Otso: Oma ääni! Olemme molemmat kirjoittamisen ammattilaisia, joten oman äänen kuuleminen on vaatinut totuttelua. Samoin kuin se, että välillä tulee sanottua, mitä mieleen juolahtaa ja sitten jälkikäteen hävettää.

Miia: Tässä joutuu väkisinkin hyväksymään sen, että joskus pitää antaa omien sanomisten olla ja mennä. Ainakin meillä on ollut podcastia tehdessä hauskaa, toivottavasti se välittyy!

Ensijaksossa puhutaan siitä, mitä kodit paljastavat asukkaista. Mitä teidän kotinne kertovat teistä?

Miia: Tätä pitäisi varmaankin kysyä ihmisiltä, jotka tulevat meillä käymään. Rakennamme parhaillaan omaa kotia, joten tämänhetkinen vuokrakotimme tuskin kertoisi paljoakaan meistä. Kuvittelisin, että tuleva kotimme viestii, että asukkaat pitävät Japanista ja puuarkkitehtuurista. Ja että meillä on lapsia – senkin kyllä huomaa.

Kari-Otso: Meille tulessa panee todennäköisesti ensimmäisenä merkille sen, että joka paikassa on kaikenlaista pientä ja erikoista esinettä.

Uusi jakso ilmestyy joka toinen viikko. Kuuntele Sohvaryhmä-podcastin ensimmäinen jakso:

1 kommentti