Avotakka

Onko kestävä sisustaminen mahdollista? Tule katsomaan Avotakan osastolle Habitare-messuille

Onko kestävä sisustaminen mahdollista? Tule katsomaan Avotakan osastolle Habitare-messuille
Avotakan Habitare-osasto on elämyksellinen kokonaisuus, joka kannustaa vastuulliseen elämäntapaan.

Dog Designin Petri Salmelan suunnittelema osasto esittelee syyskauden kiinnostavimmat materiaalit, värit ja kuosit sekä Avotakan sivuilta tutun kiehtovan kerroksellisen sisustustyylin. Valinnat on tehty silmälläpitäen sisustamista, joka painottaa pitkäikäisiä ja kestäviä hankintoja.

”Vastuullinen sisustaja hankkii harkiten tavaroita, jotka säilyvät hänen mukaan pitkään, sekä kulutusta että katsetta. Sisustus on koko elämän pituinen matka. Huonekalut eri ajoilta, muistot ohi kiitävistä trendeistä ja perityt tai saadut esineet muodostavat lopulta harmonisen ja persoonallisen kokonaisuuden”, Petri Salmela kertoo.

Avotakan Habitare-osaston suunnittelija Petri Salmela.

Avotakan osastolla nähdään tällä kertaa erityisen paljon eri tavoin käsiteltyjä puupintoja:

”Puu materiaalina on aina kaunis, ja sen käyttö on myös ympäristöteko. Sillä voi sitoa hiiltä omiin seiniin. Osastolla on esitelty useita ideoita, miten luoda ilmettä pintoihin erilaisilla puumateriaaleilla ja tuotteilla”, Petri Salmela kertoo.

Mukana sisustamassa ovat olleet Finlayson, Siparila ja Triofloor, joiden tekstiilit ja pintamateriaalit ovat osastolla sekä nähtävissä että hypisteltävissä. Finlaysonilta nähdään osastolla tekstiilejä ja tuotteita, jotka kestävät aikaa ja joiden taustalta löytyy kaunis tarina. Finlayson myös järjestää osastolla vastuullisuutta käsitteleviä tietoiskuja.

Aito puu yhdistyy saumattomasti muiden sisustusmateriaalien kanssa. Suomalaisten muotoilijoiden ja Siparilan yhteistyöstä syntyneistä sisustuspaneeleista nähdään uusia ja yllättäviä sisustusideoita. Osaston lattia on toteutettu Triofloorin kuitusementti-materiaalista.

Tunnelmaa täydentävät Petri Salmelan huolella valitsemat huonekalut, esineet ja sisustusratkaisut.

Habitare-messut 11.–15. syyskuuta 2019. Nähdään Helsingin Messukeskuksessa Avotakan osastolla 6m48!

Julkaistu: 12.9.2019
Kommentoi »