Avotakka

Asuntomessutapahtuma avaa ovet trendikkääseen Jätkäsaareen – täällä ihastuttavat värikkäät talot ja avoimet korttelipihat!

Asuntomessutapahtuma avaa ovet trendikkääseen Jätkäsaareen – täällä ihastuttavat värikkäät talot ja avoimet korttelipihat!
Helsingin Jätkäsaari toimii 1.–9. syyskuuta näyttämönä urbaanille asuntomessutapahtumalle. Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtumassa pääsee näkemään, millaista on asua uudessa, värikkäässä kaupunginosassa!

Kiinnostus kaupunkiasumiseen kasvaa. Etenkin nuoret lapsiperheet ovat valmiita tinkimään asuinneliöistä voidakseen asua keskustan tuntumassa, mutta yhteisöllisyys ja uudenlaiset asumisratkaisut kaupungin uusilla asuinalueilla vetävät puoleensa kaiken ikäisiä.

Yksi tämän hetken halutuista asuinalueista on Helsingin Jätkäsaari. Sen rakenteilla oleviin kerrostaloihin jonotetaan, vaikka neliöhinnat hipovat 10 000 euroa. Ensimmäiset asukkaat muuttivat Jätkäsaareen viisi vuotta siten, ja nyt siellä asuu 7 600 ihmistä. Tänä vuonna aloitetaan tuhannen uuden asunnon rakentaminen.

Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtuma: Ryhmäasumista ja sukupolvien kortteli

Jätkäsaaressa on tilkkutäkkimäisesti väritettyjä kerrostaloja, avoimia korttelipihoja ja kattoterasseja, joissa harrastetaan kaupunkiviljelyä. Kaupunginosassa on toteutettu myös uudenlainen ryhmärakennustalo, jossa asukkaat jakavat yhteisen keittiön. Sukupolvien korttelissa opiskelijat, keski-ikäiset ja eläkeläiset viettävät aikaa yhteisissä vapaa-ajantiloissa, joiden käyttötarkoituksesta ja varustelusta asukkaat ovat päättäneet itse.

Suomen Asuntomessut ja Helsingin kaupunki järjestävät kaupunginosassa Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtuman 1.–9. syyskuuta. Tapahtuman aikana kohteita voi kiertää vapaasti tai osallistumalla ohjatuille esittelykierroksille. Ohjelmassa on myös keskustelutilaisuuksia, joissa on mukana arkkitehteja, kaupunkisuunnittelijoita sekä rakentajia.

Tapahtuman eri pisteisiin on helppo suunnistaa Asuntomessut Kaupunkielämää -sovelluksen avulla. Tapahtuman ohjelman löydät Asuntomessujen verkkosivustolta.

Bongaa ainakin nämä: värienergiaa ja legotaloja

Keltainen kerrostalo on talvella varsinainen ilopilleri. Avaralla pihalla on paljon leikki- ja oleskelutilaa. Kuva Iiro Rautiainen.
Tässä talossa on hauska rakenne. Rakennus koostuu kuin vierekkäisistä torneista, joissa on lasitetut parvekkeet. Kuva Iiro Rautiainen.
Leikkipuiston sympaattisen seinämaalaus kutkuttaa mielikuvitusta. Alue on rajattu muurilla, jossa on hauskat geometriset kuviot. Kuva Iiro Rautiainen.
Tässä korttelissa voi ainakin värien puolesta kuvitella asuvansa Espanjassa. Punaoranssista kerrostalosta saa aimo annoksen värienergiaa. Kuva Iiro Rautiainen.
Kerrostalon väriefektit näyttävät legopalikoista rakennetuilta. Oranssi veistos vetää puoleensa parkourin harrastajia. Kuva Iiro Rautiainen.
Rakennusten värit, monimuotoisuus ja avarat korttelipihat ovat Jätkäsaaren valtit. Kuva Iiro Rautiainen.
Kun nälkä yllättää, kannattaa käydä syömässä Malaga Barissa muusikoiden talo Jallukan alakerrassa, osoite Malagankatu 3.

Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtuma 1.–9.9.2018.

Julkaistu: 30.8.2018
Kommentoi »