Asuntomessujen alkuasukkaat
Rakenna ja remontoi
Asuntomessujen alkuasukkaat
Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970. Nämä perheet ovat asuneet messutaloissaan alusta lähtien.
3.6.2014
 |
Meidän Talo

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970. Nämä perheet ovat asuneet messutaloissaan alusta lähtien.

1974: Keravalla tiiviisti lähellä keskustaa

Keravan asuntomessujen teemana oli pientalo kaupunkimaisessa yhdyskunnassa. Paavo ja Raili Mustonen ovat asuneet talossaan vuodesta 1974 ja olleet tyytyväisiä. Tontti on vain 373 neliötä, mutta se on riittänyt hyvin. Taloissa oli tavoitteena Arava-hintataso, ja sen vuoksi kiinnostus oli kovaa alusta lähtien. Mustosten talo on aikansa tuote. Makuuhuoneet ovat ”hotellikäytävän varrella”, kuten isäntä asian ilmaisee. Joissakin asioissa 70-luvun käytännöt tuntuvat alimitoitetuilta. Esimerkiksi lattiakaivoja ei silloin rakennettu tarpeeksi.

1981: Helsingin Torpparinmäessä kahdessa kerroksessa

Jorma ja Seija Huhtanen viehättyivät vuonna 1981 ajatuksesta asua kahdessa kerroksessa: lapset yläkertaan ja muut alakertaan. Sateinen vuosi näkyi rakentamisen laadussa, tuli paljon rakennusvirheitä. Kaikki ratkaisut eivät ole kestäneet aikaa. taloissa ei esimerkiksi ole räystäitä. Torppinmäki alueena on viehättänyt Huhtasia: yhteistoiminta on ollut vireää, ja lähellä on hyvät ulkoilumaastot.

1997: Raisiossa luonnon keskellä

Teuvo ja Hele-Anneli Vähäkylä rakennuttivat messutalonsa Raisioon vuonna 1997. Vähäkylät ovat olleet tyytyväisiä talonsa, jonka he nimesivät Mummolaksi yhtätoista lastenlastaan ajatellen. 140-neliöisen talon sydän on iso tupakeittiö, jossa viihtyy isompikin porukka. Miinusta messualueella on syrjäinen sijainti, julkista liikennettä on niukanlaisesti. Uteliaita silmäpareja on näkynyt alueella vielä vuosia messujen jälkeenkin.

Kommentoi »