Meidän Talo

Asumisvalmis Modulart saapuu Mikkeliin – tällainen on rekalla kuljetettava minivilla!

Mainos
Asuntomessujen viimeisellä tyhjällä tontilla alkaa tohina vasta muutama päivä ennen avajaisia. Talo on nopeasti esittelykunnossa, sillä Modulart tuodaan Mikkeliin täysin varusteltuna.
Teksti Eero Pulkkinen
Kuvat valmistajat

Kohde numero 4, Modulart, on messujen pienin talo. Kyseessä on vain 35-neliöinen moderni villa, jonka latvialainen yritys rakentaa tehtaalla ja tuo Mikkelin asuntomessuille täysin asumiskelpoisena.

Modulart Dweller on suorakaiteen muotoinen, ristiinliimatuista massiivipuulevyistä eli CLT:stä ja teräksestä rakennettu pikkutalo, joka soveltuu erittäin hyvin myös vapaa-ajan asumiseen. Kaikki on asennettu jo tehtaalla teknistä tilaa, kylpyhuonetta ja keittiötä myöten.

Modulart toimittaa kaikki talonsa samalla tavalla. Asiakkaat valitsevat ensin varusteet, jonka jälkeen talo toimitetaan kohteeseen yhtenä kappaleena. Uusien asukkaiden täytyy hankkia itse vain lähinnä peruskalusteet, kuten sohva, vuoteet ja ruokailuryhmä.

kuva
Sisäpinnat ja talotekniikka ovat Modulartissa valmiina. Asukkaiden täytyy tuoda mukanaan vain peruskalusteet. Suuret ikkunat ja lasiset liukuovet lisäävät huomattavasti kompaktin villan tilan tuntua.

Modulartin villa edustaa uutta ajattelua, jossa tehokas tilankäyttö on varsinaisia neliöitä tärkeämpää. Pitkulainen pohja on 12 x 3,5 metriä.

Toisessa päädyssä on pieni tekninen tila, jota voi kätevästi huoltaa omista ovista. Sieltä löytyvät muun muassa sähköpääkeskus, lämmityslaite sekä vesi- ja viemäriliitännät.

Asuintilat on jaettu käytännöllisesti niin, että kylpyhuone ja avokeittiö jäävät teknisen tilan päätyyn. Avokeittiö, ruokailutila ja olohuone sijaitsevat keskellä ja noin 10-neliöinen makuuhuone on toisessa päädyssä.

Vaikka pinta-alaa on vähän, suuret ikkunat lisäävät huomattavasti tilan tuntua. Koko olohuoneen toinen pitkä sivu on käytännössä lasia lattiasta kattoon. Terassille pääsee mukavasti massiivisista lasisista liukuovista, jotka voi halutessaan jättää kesäkaudella kokonaan auki.

Keittiö on varsin hyvin varusteltu. Keittotaso, uuni, liesituuletin, jääkaappi ja astianpesukone ovat vakiona. Myös tarvittavat liittimet pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle löytyvät.

Kylpyhuone on hyttimäinen, mutta riittävä. Pientä luksusta tuovat Villeroy&Bochin piilohuuhtelusäiliöllä varustettu ja tilaa säästävä seinävessa sekä käsienpesuallas.

Hana ja suihkusekoittaja ovat Hansgrohen. Roiskeet pysyvät kurissa suihkukaapin avulla.

kuva
Modulartin katolle voi rakentaa oleskelualueen, jonka voi aidata ja varustaa mielensä mukaan. Useimmat asiakkaat rakentavat minitalon ympärille reilun terassin.

Villa on esillä vain Mikkelin asuntomessuilla, joiden jälkeen se viedään pois.

Liikuteltavuus onkin Modulartin iso valtti, sillä villan voi halutessaan siirtää uuteen paikkaan. CLT- ja teräsrunkoinen talo on niin jäykkä, ettei se vaurioidu nostoissa ja laskuissa.

Vaikka talo on pieni, sen yhteyteen voi rakentaa terassin, joka laajentaa huomattavasti minitalon käyttöalaa.

Koko katto on myös mahdollista rakentaa isoksi oleskelualueeksi. Toinen vaihtoehto on varustaa katto aurinkopaneeleilla ja -keräimillä, jolloin asunto on kesäkauden hyvinkin omavarainen.

kuva
Makuuhuone on minitalon toisessa päädyssä omassa rauhassaan. Makuuhuoneen pääty on kokonaan ikkunaa, joka ulottuu lattiasta kattoon. Modulartin ikkunat ovat energiatehokkaat.

Modulartin asuntomessukohde on eristetty varsin tehokkaasti polyuretaanilevyillä. Seinien U-arvo on 0,16 (W/m²K), yläpohjan 0,12 ja suurten, kolminkertaisten ikkunoiden 0,70. Ikkuna-alaa on paljon, joten yritys tarjoaa vaihtoehtoisesti nelinkertaisia laseja, joiden U-arvo on vain 0,4.

Mikkelin talo on varustettu sähköllä toimivalla lattialämmityksellä. Modulartiin voi valita myös energiatehokkaan lämpöpumpun. Taloon saa halutessaan tulisijan.

Talon sähköistys on hoidettu osittain matalavirralla. Valot ovat energiatehokkaat ja säädettävät ledit.

kuva
Pohjakuvan terassi, kesäkeittiö ja ulkoseinän katokset eivät kuulu vakiotoimitukseen.

Vakiovarusteinen Modulart maksaa ilman veroja 45 000 euroa. Asiakas huolehtii itse tontin maatöistä, sähkö- ja kunnallistekniikkaliitännöistä, rakennuslupaan liittyvistä kuluista ja kuljetuksesta kohteeseen.

Modulart Dwellerissä on valmiina kiinteä perustus, joten se voidaan vain nostaa valmistellulle tontille.

Jos kohde edellyttää esimerkiksi paalutusta, kulut lankeavat ostajalle.

Lue lisää:

Messukävijän opas: kaikki mitä olet halunnut tietää Mikkelin asuntomessuista!

Messutalojen energiatehokkuus syynissä – joukossa myös yksi A-luokan talo

Vau, mikä talo! Tällaista et ole asuntomessuilla ennen nähnyt

Kaupallinen yhteistyö: Haaveiletko talosta? Vertaile talopaketit ja löydä unelmiesi talo Talohausta

Julkaistu: 7.6.2017
Katso myös nämä