Askartele teepannu kartongista ja mehupurkista
Tee itse
Askartele teepannu kartongista ja mehupurkista
Somaan teekannuun sopivat paperikukin somistetut kuivat oksat, jotka eivät ärsytä herkintäkään nenää. Pääsiäisen jälkeen pannusta saa kätevän serviettitelineen. 
16.3.2016
 |
Unelmien Talo&Koti

Tarvikkeet:

  • tyhjä ja pesty mehupurkki
  • kartonkia
  • kaunista paperia pannun kylkiin ja mehupurkin ympärille. Tapetti sopii hyvin tarkoitukseen.
  • washiteippiä ja muuta pitävää teippiä
  • lyijykynä, liimaa ja sakset.

Näin askartelet kartongista teekannun

1. Piirrä kartongille kannun muoto. Jos epäilet muotoilijan taitojasi, tulosta netistä kuva sopivaan kokoon ja käytä sitä kaavana. Huomaa, että mehupurkin pitää piiloutua pannun taakse.

2. Leikkaa pannu irti kartongista ja piirrä sen avulla toinen kylki. Kurvikas astia on helpompi leikata irti katkoteräveitsellä. Silloin tarvitset pöydän suojaksi sanomalehden tai muun sopivan paksuisen ja pehmeähkön alustan.

3. Päällystä molemmat kyljet nätillä paperilla. Aloita kannun päälle jäävästä puolesta. Leikkaa se kauttaaltaan sentin verran isommaksi kuin kannu. Liimaa kiinni. Leikkaa ylimenevään sentiin kauttaaltaan viilot, jolloin nurjalle käännettävä sentti taipuu kauniimmin pannun muotoihin. Päällystä kyljen nurja puoli ilman lisäsenttiä. Tee toiselle kyljelle sama.

4. Pese mehupurkki ja leikkaa se sopivan korkuiseksi.

5. Päällystä purkki nätillä paperilla. Leikkaa vyöte hieman purkkia korkeammaksi jotta saat reunat käännettyä purkin sisälle ja alle. Vahattujen purkkien päällystämisessä hyvä teippi toimii paremmin kuin liima. Teippailut eivät näy pannunkylkien taakse jäävistä sivuista. Riittää kun kaksi vastakkaista, mallityössä kapeammat, sivua ovat ehyitä.

6. Viimeistele kannun "kansi, nuppi ja pohja" washiteipillä. 

7. Sujauta kannuun jo katkenneita oksia, jotka eivät tee enää silmuja. Koristele oksat askartelukaupan paperikukilla tai tee vastaavia silkkipaperista. Jos haluat laittaa kannuun pajunoksia tai muita virpomisoksia joissa on silmuja, laita mehupurkin sisälle lasipurkki ja vettä.

Paperikukissa on rautalanka joilla ne on helppo kiinnittää oksiin. Kukkia myy askartelukaupat, esimerkiksi Sinelli.
Pääsiäiskattauksen kruunaa kannullinen oksia ja niihin sopivat rairuoho-teekupit.

Lue lisää:

Kommentoi »