Askartele syyskoristeet pihalle
Tee itse
Askartele syyskoristeet pihalle
Pihan syyskoristeiden teko on helppoa ja hauskaa. Anna mielikuvituksen lentää ja yhdistele eri materiaaleja rohkeasti.

Oma puutarha ja mökkitontti tarjoavat runsaasti raaka-aineita pihan syyskoristeisiin. Koristeelliset oksat ja havupuiden versot, puiden lehdet, kiulukat ja marjat, maahan pudonneet kävyt ja terhot sekä tontin laidalla kasvavat varvut ja heinät ovat käypää materiaalia. Hyödynnä myös puutarhan syyssiivouksessa kertyvät oksat tai villiviinin versot. Ennen maan jäätymistä ja lumen tuloa kannattaa kerätä myös joulukukka-asetelmiin tarvittavat kävyt ja jäkälät.

1. Sammal säilyy vihreänä läpi talven, minkä vuoksi se sopii hyvin pihakoristeisiin. Sitä on myös helppo muotoilla ja kiinnittää rautalangalla kransseihin. Liekojen vihreä väri vaalenee talven mittaan, mutta näyttää haalistuneenakin hyvältä. Sammalen ja varpujen keruu ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, vaan siihen tarvitaan aina maanomistajan lupa.
2. Vihreät havut tuovat tunnelmaa pitkälle talveen, sillä viileässä ulkoilmassa neulaset pysyvät hyvin kiinni oksissa. Ilman lupaa ei havuja saa kerätä toisen metsästä, mutta naapurilta tai kunnan puisto-osastolta voi kysellä lupaa hakkuutähteiden keruuseen.
3. Kranssien koristeluun voi käyttää mitä tahansa pihalta löytyvää materiaalia. Havut, oksat ja lehdet kiinnitetään pohjaan nippuina. Leikkaa havut 5–10 sentin mittaisiksi ja kiinnitä niput kranssipohjaan sidontarautalangalla kieputtamalla.
Kommentoi »