Arjen oikotiet! Näin kokkaat helpommin ja nopeammin – 5 vinkkiä ja herkulliset reseptit
Ruoka
Arjen oikotiet! Näin kokkaat helpommin ja nopeammin – 5 vinkkiä ja herkulliset reseptit
Helpota arjen ruokaruljanssia esivalmistelemalla ruokia etukäteen, kätevien valmistusmenetelmien avulla ja aikaa säästävillä puolivalmisteilla.

1. Yhden astian ruoat

Yhdysvalloista lähtöisin oleva one pot meal eli yhden padan ateria on nimensä mukaisesti ateria, joka valmistuu yhdessä astiassa. Yhden astian ruoat ovat kiireisen päivän pelastus, sillä tiskiä tulee vähän ja valmistustapa on simppeli.

Helppo melanzane-spagettivuoka valmistuu pastoineen päivineen yhdessä vuoassa uunissa. Pastavuoka mukailee perinteisen italialaisen munakoisoruoan, melanzane alla parmigianan makuja.

2. Hyödynnä puolivalmisteet

Erilaiset puolivalmisteet nopeuttavat ruoanvalmistusta kummasti. Pakastealtaasta löytyy monipuolinen valikoima kasvis- ja perunavalmisteita sekä kala- ja äyriäistuotteita. Muista myös pelmenit, joilla saat keittoihin ja paistoksiin nopeasti ruokaisuutta. Valmiit kasvissoseet toimivat kätevästi keittojen pohjana.

Helpoin punajuurikeitto keitetään valmiista soseesta. Appelsiinimehu tuo soppaan hapokkuutta.

3. Vaivattomasti uunissa

Uuniruokien helppous piilee siinä, että alkuvalmisteluiden jälkeen ruoka kypsyy kuin itsestään uunissa, ja aikaa vapautuu muuhun. Uuniruoka valmistuu usein myös yhden vuoan tai pellin taktiikalla. Uunissa ruoan saa tehtyä helposti isommallekin porukalle.

Täytetyt paprikatko tylsiä? Höpsis! Nämä täytetyt tacopaprikat kypsyvät meheviksi salsakastikkeessa. Täydellistä texmex-himoon!

4. Mausta helposti

Erilaisilla maustetahnoilla ja -kastikkeilla sekä valmiilla maustesekoituksilla saat nopeasti makua ruokiin. Myös valmiit ateriakastikkeet ovat vaivattomia käyttää. Kokeile rohkeasti uusia makuja!

Kikherne-parsakaalicurry maustetaan kaupan valmiilla currytahnalla. Nopea kasvisruoka on valmis alle puolessa tunnissa!
Lämmin kanasalaatti saa makua misokastikkeesta ja sushista tutuista gari-inkiväärilastuista. Arki-iltana ilahduttava ateria valmistuu yhdellä pellillä.

5. Preppaa etukäteen

Esivalmistele ruoat etukäteen jääkaappiin päiväksi, pariksi tai jopa viikoksi. Voit myös prepata vain osan ateriasta. Meal prepping eli preppaus tarkoittaa esivalmistelua. Ravintolakielellä esivalmistelusta puhutaan misaamisena. Voit esimerkiksi kuoria ja pilkkoa kasvikset säilytysrasioihin, paistaa lihat ja kanat, keittää riisit, pasta tai perunat. Voit maustaa tai marinoida ne jo valmiiksi tai vasta ruokaa valmistettaessa.

Kommentoi »