
1. Yhden astian ruoat
Yhdysvalloista lähtöisin oleva one pot meal eli yhden padan ateria on nimensä mukaisesti ateria, joka valmistuu yhdessä astiassa. Yhden astian ruoat ovat kiireisen päivän pelastus, sillä tiskiä tulee vähän ja valmistustapa on simppeli.
2. Hyödynnä puolivalmisteet
Erilaiset puolivalmisteet nopeuttavat ruoanvalmistusta kummasti. Pakastealtaasta löytyy monipuolinen valikoima kasvis- ja perunavalmisteita sekä kala- ja äyriäistuotteita. Muista myös pelmenit, joilla saat keittoihin ja paistoksiin nopeasti ruokaisuutta. Valmiit kasvissoseet toimivat kätevästi keittojen pohjana.
Poimi reseptit: Oikaise puolivalmisteilla! 11 pikaista arkiruokaideaa
3. Vaivattomasti uunissa
Uuniruokien helppous piilee siinä, että alkuvalmisteluiden jälkeen ruoka kypsyy kuin itsestään uunissa, ja aikaa vapautuu muuhun. Uuniruoka valmistuu usein myös yhden vuoan tai pellin taktiikalla. Uunissa ruoan saa tehtyä helposti isommallekin porukalle.
4. Mausta helposti
Erilaisilla maustetahnoilla ja -kastikkeilla sekä valmiilla maustesekoituksilla saat nopeasti makua ruokiin. Myös valmiit ateriakastikkeet ovat vaivattomia käyttää. Kokeile rohkeasti uusia makuja!
5. Preppaa etukäteen
Esivalmistele ruoat etukäteen jääkaappiin päiväksi, pariksi tai jopa viikoksi. Voit myös prepata vain osan ateriasta. Meal prepping eli preppaus tarkoittaa esivalmistelua. Ravintolakielellä esivalmistelusta puhutaan misaamisena. Voit esimerkiksi kuoria ja pilkkoa kasvikset säilytysrasioihin, paistaa lihat ja kanat, keittää riisit, pasta tai perunat. Voit maustaa tai marinoida ne jo valmiiksi tai vasta ruokaa valmistettaessa.