Arjen pikku apurit – askartele tyylikkäät ratkaisut aikatauluttamiseen, ruokasuunnitteluun ja avainten säilytykseen
Sujuva arki
Arjen pikku apurit – askartele tyylikkäät ratkaisut aikatauluttamiseen, ruokasuunnitteluun ja avainten säilytykseen
Viikon ruokalista yhdellä silmäyksellä, kaikki muistettavat koottuna yhteen ja avaimet aina tallessa? Katso kolme ideaa, joiden avulla arki voi olla hippasen helpompaa.
29.9.2023
 |
Kotivinkki

Menumagneetit

Viikon ruokalista kertoo, mihin ruokiin jääkaapista löytyy tällä kerralla ainekset. Lista pystyy ajan tasalla, kun siirrät magneetit sivuun sitä mukaa, kun ruoka on tehty.

Helpotat ruokasuunnittelua puunapeista ja pikkumagneeteista tehtävillä menumagneeteilla. Ne toimivat mainiosti, kun perheessä on käytössä esimerkiksi kiertävä ruokalista tai arjessa tulee usein tehtyä samoja ruokia.

Kerää lista perheen suosikeista ja maistuvista arki­­ruoista ja tee jokaisesta ruoka­lajista magneetti. Maalaa puunapit erivärisiksi. Tulosta paperille tekstit, liimaa tekstilaput nappien tasaiselle puolelle ja piirrä niille tussilla kehys. Liimaa vielä kuumaliimalla nappien takapuolelle magneetit.

Nosta ennen kauppareissua viikon ruokalajit esille jää­kaapin oveen. Sitä mukaa kun ruoka on tehty, magneetti napa­taan ovesta. Reseptit voit kerätä kaikkien perheenjäsenten saataville joko paperiseen tai jaettuun sähköiseen muistikirjaan.

Kodin viestikeskus

Muistilaput ja aikataulut kokoava viestikeskus syntyy korkkisista pannun- ja lasinalusista. Tarvitset myös askartelumaaleja, kaksipuolista teippiä, taululenkkejä ja nastoja.

Kun tärkeät viestit ja aikataulut on koottu samaan paikkaan, niitä ei koskaan tarvitse etsiä. Pannun- ja lasinalusista tehty viesti­keskus sopii vaikka eteisen tai keittiön seinälle.

Hahmottele ja suunnittele korkkisista pannun- ja lasinalusista haluamasi kokonaisuus. Rajaa maalarinteipillä osa alusista kahtia ja maalaa toiset puolikkaat askartelumaaleilla. Maalaa joku alusista kokonaan.

Kiinnitä jokaisen alusen taakse taulu­lenkki kaksipuolisella teipillä. Nosta aluset seinälle nauloihin tai koukkuihin paikkaan, jossa viestikeskus on kaikkien nähtävillä.

Jos muistitila uhkaa loppua, jatka ja muokkaa asetelmaa niin, että se toimii juuri teillä.

Avaimet aina tallessa

Koukut saa kiinnitettyä joogatiileen kiertämällä, ilman työkaluja. Aseta avainsäilytin esimerkiksi eteisen lipaston päälle.

Sopisiko, että lähtöpaniikissa ei tarvitsisi enää koskaan etsiä avaimia? Superhelppo avainsäilytin syntyy joogatiilestä, ja avaimenperät saat korkeista.

Rajaa maalarinteipillä joogatiili ja korkit kahteen osaan. Maalaa toiset puolikkaat askartelumaalilla kahdesti. Kierrä tiileen koukkuruuveja sopiva määrä. Kierrä korkkien päätyihin silmukka­ruuvit ja pujota silmukoihin avainrenkaat. Liimaa korkkeihin nimi­laput.

Kodin askareet jakoon kotityöpelillä

Kuka kerää eniten pisteitä? Koko perheen kotityöpeli innostaa tarttumaan toimeen. Katso ohjeet tästä.

Kommentoi »