"Ihan himputin hyvää!" – 10 arjen klassikkoreseptiä, joihin lukijamme luottavat vuodesta toiseen

"Ihan himputin hyvää!" – 10 arjen klassikkoreseptiä, joihin lukijamme luottavat vuodesta toiseen
Joistakin resepteistä tulee kestohittejä, joita tekee mieli kokata yhä uudelleen. Listasimme lukijoidemme arkiset ikisuosikit!
Julkaistu: 12.1.2022

Perinteinen lohikeitto maistuu aina

Lohikeitto houkuttaa niin arkena kuin viikonloppunakin! Klassikkokeiton tekemiseen on monia tapoja (laitatko sinä muuten lohikeittoon porkkanaa?), mutta perinteinen lohikeittoreseptimme on sivustomme todellinen kestosuosikki. "Todella hyvä ohje", lukijamme kirjoittaa.

Kukapa voisi vastustaa lohikeittoa!

Arkipäivän helppo kanakastike

Kun arkikokin pää lyö tyhjää, kanakastike on varma valinta. Lukijamme ovat tykästyneet Perinneruokaa prkl -blogin helppoon kanakastikkeeseen. Perusraaka-aineista nopeasti valmistuva kastike maistuu herkulliselta niin perunan, riisin kuin pastankin kera.

Helppo kanakastike saa hieman makeutta hunajasta ja täyteläisyyttä ranskankermasta.

Kaalilaatikon hauskempi muoto, helpot kaalipyörykät

Kun helppoja kaalipyöryköitä on kerran kokeillut, niitä haluaa yhä uudelleen. Nerokkaassa reseptissä palleroihin pyöritellään kaalin lisäksi muun muassa jauhelihaa ja riisiä raakana, mikä takaa nopean valmistuksen. Uunissa pyörykät kypsyvät lihaliemessä meheviksi.

"Ihan himputin hyvää!", suitsuttaa lukijamme helppoja kaalipyöryköitä.

Kasviskeittojen ykkönen: linssikeitto

Huippusuosittu linssikeiton reseptimme on suunniteltu sopivan lempeäksi koko perheelle. Ytyä kaipaava voi maistaa keittoa reippaamminkin! "Ihanaa keittoa tulee.Vieraatkin ottavat monta kertaa lisää", lukijamme kiittää.

Linssikeitto on hurjan helppo ja nopea valmistaa. Halutessasi voit myös soseuttaa keiton.

Jauhelihakeitto mummon tapaan

Perinteisen jauhelihakeiton taika ei hälvene. Tässä reseptissä porkkanat, sipulit, juuriselleri ja palsternakka freesataan herkullisiksi ennen liemessä kypsyttämistä. Kokeile jo tänään!

Jauhelihakeitto on kotiruokien klassikko.

Nikkarin vuoka yhdistää lenkkimakkaran ja kasvikset

Lado vuokaan viipaleina lenkkimakkaraa, sipulia, tomaattia ja perunoita. Kuorruta vielä ruokakermalla ja juustolla. Ai että! Nostalginen nikkarin vuoka on hurmannut lukijamme: "Oli hyvää, laitoin vielä lisäksi kesäkurpitsa viipaleita! Voi tehdä toistekin."

Nikkarin vuoka syntyy helposti edullisista raaka-aineista.

Mehevät broilerinpyörykät ja uunibataatit kypsyvät yhdessä pellillä

"Olen pitkään etsinyt hyvää ohjetta broilerinjauhelihasta ja nyt sen löysin!", "Lasten herkkua." Uunibataattien kanssa tarjoiltavat maukkaat broileiripyörykät ovat koko perheen suosikki.

Broilerinjauhelihasta ja makeasta bataatista valmistuu maittavaa arkiruokaa.

Pitsireuna kruunaa pinaattiletut

Pinaattiletut ovat monipuolisuudessaan vertaansa vailla: ne maistuvat paitsi lounaalla ja päivällisellä myös väli- ja iltapalalla. Suositussa pinaattilettujen ohjeessamme salaisuus on voin ja öljyn seos paistorasvana: yhdistelmän ansiosta lettuihin muodostuu rapeat pitsireunat.

Minkä lisukkeen sinä valitset pinaattiletuille?

Koululaisten suosikki maistuu myös kotona

Moni on maistanut palermon pastaa ensimmäisen kerran kouluruokalassa, mutta herkkua kannattaa tehdä myös kotona. Makoisa broileri-pastavuoka valmistuu näppärästi uunissa. "Tosi hyvää tuli! Perhe tykkäsi. Tästä tuli uusi vakiarkiruokareseptimme!" lukijamme kommentoi.

Palermon pastan salaisuus on kenties ihana juustoisuus, tai kenties helppous.

Pyttipannu, tuo tähderuokapäivän kunkku

Perinteinen pyttipannu on niin hyvää, että perunoita kannattaa silloin tällöin keittää tarkoituksella yli tarpeen! Pyttipannun kruunaavat paistettu muna ja maustekurkut.

Tiesitkö, että pyttipannun nimi tulee ruokalajin ruotsinkielisestä nimestä pytt i panna?
1 kommentti