Antti Holman rakastettu kolumnisarja – luitko jo mummoista, passaamisesta ja konkurssiin menevistä rahapuista?

Antti Holman rakastettu kolumnisarja – luitko jo mummoista, passaamisesta ja konkurssiin menevistä rahapuista?
Näyttelijä ja kirjailija Antti Holman kolumnit Kotivinkissä ja Meillä kotona -sivustolla ovat saavuttaneet suursuosion. Tästä jutusta löydät kaikki Holman kolumnit.
Julkaistu 19.12.2022

1. Antti Holma ymmärsi, miksi kannattaa siivota – "Tarvittiin kahden vuoden avioliitto ja pandemia, ennen kuin saimme tasattua kotityöt"

2. Antti Holma yritti ymmärtää, mitä koti tarkoittaa – ”Jokaisen kodin ytimessä on ruma rasia täynnä epäkuntoisia pinnejä, klemmareita ja pesetoja”

3. Antti Holma tunnustaa olevansa naapurikyttääjä – ”Opettelin ulkoa naapurieni aikataulut, etten häiritsisi heitä suihkulaulannalla”

4. "Paras keino tuunata kodin tuoksua on paistaa sitruunakakku" – Antti Holma pohtii, miksi oman kodin hajumaailmaa on vaikea tunnistaa

5. Antti Holma hankki kirjahyllyn ollakseen sivistyksen puolella: ”Kirjahyllyni syyllistää minua tarttumaan haalimiini teoksiin”

6. "Rahapuuni menevät aina konkurssiin” – Antti Holma oivalsi, että kasvien hoitamisessa on kysymys kaikkein vakavimmasta mysteeristä

7. "Keitetäänpä kahvit" on Antti Holman mielestä suomen kielen täysin lause – kolumnisti saa suodatinkahvilla yhteyden synnyinmaahansa

8. "Pyyhetötteröt paljastivat, että olin kotitaloushirviö" – Antti Holma ymmärsi, mitä kotiin sulkeutuminen voi tehdä ihmiselle

9. "Kun puhelin soi, tuijotan sitä kauhuissani” – Antti Holma oivalsi, miksi varsinkin ystävälle on edelleen hyvä soittaa

10. "Kympin ja ysin oppilasta ei erota taitotaso vaan itsevarmuus” – Antti Holma oivalsi, mitä rentoudesta voi oppia

11. "Elämässäni on uusi juhlapyhäahdistus” – amerikkalainen kiitospäivä sai Antti Holman ymmärtämään, että aina voi juhlia vaikka vain vähän

12. "No sieltä sais nyt ottaa”, sanoo suomalainen ruokapöydässä – Antti Holma ymmärsi, miksi hänen on vaikea kestää passaamista, vaikka kannattaisi

13. Antti Holma päätti, ettei enää yritä perehdyttää ulkomaalaisia saunomiseen – ”Saunassa ollaan kuin itsenäisyyspäivänä: rauhassa ja hiljaa”

14. Antti Holma etsi kotinsa patiolla yhteyttä luontoon – ”Savossa kasvanut kokee ihmeen sitruspuun äärellä”

15. "Mummo, tuo yliluonnollinen kotitalousmonsteri” – Antti Holma pohtii, mitä kaikkea kaipaa, kun ikävöi isoäitejään

16. Antti Holma yllättyi, kuinka paljon koiranpentu vaatii hoivaa – ”Olen hirveän kiitollinen, ettei minulla ollut aavistustakaan”

17. Antti Holma oivalsi, miksi ei halua muiden määrittelevän itseään: ”Suomalaisia on maailmalla kahta tyyppiä, molemmat raskaita tavallaan”

18. Antti Holma ymmärsi olevansa astia-addikti – ”Kiiluvin silmin vaanin vanhojen astioiden välittäjien ikkunoissa ja selasin internetin hämyisimpiä nurkkia”

19. ”Kävely tuntuu kotikaupungissani rikolliselta” – Antti Holma oivalsi, miksi jalkapatikka on kahleettomin kulkemisen muoto

20. Netistä tilattu hirviömaljakko opetti Antti Holmalle jotain tärkeää – ”Kun Suomea piinaa jälleen liian leuto talvi, tiedätte, kenen on syy”

21. Antti Holma sai maistiaisen ruuhkavuosista ja muutti siksi mieltään: ”Nyt jaamme imelien rakkaudentunnustusten sijaan kakkaraportteja”

22. Antti Holma oppi, miten etäisyys vaikuttaa: ”Kalifornialainen ystäväni kutsui suomalaisia poliitikkoja ihaniksi bailunaisiksi – ja mieleni maisemassa Paavo Väyrynen iski minulle silmää”

23. Antti Holman kotirauhan julistus: ”Kotona jokaisen soisi säästyvän kovilta odotuksilta, olivat ne sitten peräisin itsestä tai muista”

1 kommentti