Unelmien Talo&Koti

Annina luo perheen kotiin joulusadun lämpimän tunnelman – ”Meistä on ihana olla jouluaatto kotosalla”

Annina luo perheen kotiin joulusadun lämpimän tunnelman – ”Meistä on ihana olla jouluaatto kotosalla”
Tuusulalainen Annina Kekoni sisusti perheelleen ihanan kodin, joka muuntuu hetkessä arjesta juhlaan. Jouluinen hehku syntyy runsaista, harkituista yksityiskohdista.
Julkaistu: 21.12.2020

Annina Kekonin mielestä joulukiireeseen sisältyy paljon myös lämpöä, odotusta ja valmistelun iloa. Hän keittelee glögiä, leipoo lastensa Aadan, 6, ja Oliverin, 9, kanssa ja pohtii jo hyvissä ajoin juhlakattauksen yksityiskohtia. Puoliso Jouni Tikkasen tehtäväksi jää joulukuusen hommaaminen.

Perheellä on tapana istua joulupöydässä pitkään ja nauttia pöydän antimista. Joulukuusi on aina aito.
Annina on soittanut pianoa kuusivuotiaasta. Sylvian joululaulu oli hänen ukkinsa suosikki ja tuo mieleen joulut isovanhempien luona. ”Tykkään yhä soitella Sylvian joululaulua pianolla jouluisin. Lapset tosin pitävät enemmän uudemmista ja iloisemmista joululauluista.”

”Vietämme tässä kodissa nyt toista jouluamme. Muutimme tänne lähistöltä muutama vuosi sitten. Ihastuimme kaksikerroksisen kodin toimivaan tilajakoon. Meidän makuuhuoneemme ja lastenhuoneet sijaitsevat yläkerrassa omassa rauhassaan. Pidän myös siitä, että keittiö on erillinen mutta ruokailutila ja olohuone yhtenäistä, avointa tilaa. Se helpottaa sisustamista. Pianollekin löytyi luonteva paikka ruokapöydän takaa. Lapsista on kiva ilahduttaa konsertilla, kun yleisö istuu pöydässä.

Annina kattaa joulupöydän aina samalle valkoiselle liinalle, joka hänellä on ollut jo vuosia. Koristeeksi hän on kerännyt Iittalan Kivi-tuikkuja. ”Tykkään luoda uutta, mutta rakastan myös perinteitä. Ne luovat jatkuvuutta.” Lampaantaljat ovat Jyskistä.
Annina hankki mustat lautaset kierrätyksestä varta vasten jouluun. Tyyliin sopivat kullanväriset aterimet löytyivät H&M Homesta.
Avaran olohuoneen toinen pääty on sisustettu ruokailutilaksi. Pianokin on saanut osansa joulukoristelusta.
Annina tekee talviseen juhlapöytään keskuskoristeen limittäin asetelluista havuista. Hän ripottelee vihreän joukkoon kynttilöitä alustoillaan ja joulunaikaan myös värikkäitä joulupalloja.

Talomme on rakennettu 1990-luvulla. Olen tyytyväinen asunnon ajattomiin materiaalivalintoihin ja värisävyihin. Lattian laminaatti on edellisen asukkaan valitsema ja sopii meidän makuumme.

Seinät maalasimme ensin valkoisiksi, mutta jälkeenpäin maalasin muutaman seinän tehostevärillä. Keittiöön, makuuhuoneeseen ja lastenhuoneisiin tuli kuhunkin yksi harmaa seinä. Maalaaminen on helppo ja nopea tapa saada näkyvää muutosta aikaan. Jos kyllästymme, seinät voi palauttaa takaisin valkoisiksi tai vaihtaa väriä.

Tuulikaapin seinän maalasin vastikään mustaksi ja kiinnitin siihen yksinkertaisen puunaulakon, johon lasten on helppo ripustaa tamineensa. Näin sisääntulosta tuli entistä kutsuvampi.

Keittiön ja olohuoneen välinen seinänpätkä on maalattu harmaaksi Tikkurilan Laasti-värillä X487. Peilistä voi ulos lähtiessä tarkistaa, että myssy on suorassa. Annina on rakentanut suloisen jouluasetelman myös String-hyllylle.
Anninan lempipaikka on kulmasohvalla. Kaikki perheenjäsenet mahtuvat yhtaikaa istumaan tai vaikka loikoilemaan, ja tilaa riittää myös Hertta-koiralle. Sohva on Askosta. Tyynyt Annina on kerännyt Familonin, Lapuan Kankureiden ja H&M Homen mallistoista. Sohvapöytä on Ikeasta ja taulu Kärkkäiseltä.
Pidän siitä, että keittiö ja muut oleskelutilat sijaitsevat erillään toisistaan. Se helpottaa sisustamista.
Joululahjat paketoidaan nätisti. Annina on hankkinut kodin luonnonmukaiseen tyyliin sopivia pakkausmateriaaleja. Voimapaperi on yksi suosikeista. Musta paperitähti on Stockmannilta.

Meistä on ihana olla jouluaatto kotosalla. Aiempina vuosina olemme olleet Jounin vanhempien luona Sotkamossa tai minun vanhemmillani pääkaupunkiseudulla. Olen niin innoissani siitä, että saan laittaa omannäköiseni juhlan. Haluan luoda kotiin sadun tunnelmaa. Keskityn olohuoneen ja ruokailutilan koristamiseen.

Aloitan tunnelmoinnin hyvissä ajoin lokakuussa virittämällä valosarjat ulos. Hämärissä on ihana palata nätisti valaistuun kotiin. Valoista on varmasti iloa myös ohikulkijoille.

Tykkään tehdä runsaita asetelmia. Näin joulunaikaan mukana on aina kynttilöitä, usein myös havuja ja oksia, joihin olen ripustanut joulupalloja.

Annina valmistelee joulua mielellään keittiön saarekkeen ääressä, mutta nyt on lupa huilia. Korkea ja siro saareke tuo mukavasti lisää lasku- ja työskentelytilaa. Valaisin on Innoluxin mallistosta.
Keittiön saarekkeelle on katettu glögit ja joulutortut. Tsaikka-lasit ja Kastehelmi-tuikkukupit ovat Iittalan mallistosta, puiset Prinsessa-tuikkukupit ovat Aarikan. Vanerikuusi ostettiin Porvoosta viime joulun alla.
Maali on Anninan salainen ase. Sillä saa kotona ihmeitä aikaan nopeasti ja edullisesti.
Aadan huone maalattiin samalla Tikkurilan Laasti-värillä, jota on käytetty muuallakin kodissa. Vaaleanpunaiset sävyt korostuvat joulun aikaan.

Nautin siitä hetkestä, kun saavun töistä kotiin ja sytyttelen kynttilöitä ja tunnelmavaloja, laitan glögin lämpiämään ja pääsemme suunnittelemaan lasten kanssa joulupuuhia.

Heittäydyn täysillä jouluun ja tunnelman luomiseen, vaikka nykyinen kotimme on väliaikainen. On ihanaa päästä sisustamaan omaa taloa pian. Työskentelen avainasiakaspäällikkönä Familonilla ja teen työni ohella sisustussuunnittelua asiakkaille. Oman kodin laittaminen on minulle rakas harrastus.”

Perheen koti sijaitsee 1990-luvulla rakennetussa rivitalossa Tuusulassa. 93 neliön asunnossa on neljä huonetta, keittiö ja sauna. Haave omakotitalosta toteutuu pian, sillä unelmien talo löytyi monen vuoden etsinnän jälkeen. ”Seuraavan joulun vietämmekin jo uudessa kodissa.”

Katso lisää kuvia Anninan Instagram-tililtä: @anninakekoni

Kommentoi »