Kotivinkki

Anni Hautala kokkaa suunnittelematta ja säästää ostamalla punalaputettua ruokaa – ”Jos tuote on alennuksessa, otan sen aina”

Anni Hautala kokkaa suunnittelematta ja säästää ostamalla punalaputettua ruokaa – ”Jos tuote on alennuksessa, otan sen aina”
Radio- ja tv-juontaja Anni Hautala kokkaa mielellään kaapeista löytyvistä aineksista ja siivoaa piilottamalla tavaroita – joskus jopa itseltään. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu 23.12.2021

Juttu on julkaistu Kotivinkissä 19/2021.

Paras tapa kokata

Palkitsevinta on suunnittelematon kokkaaminen – se kun ruoka onnistuu, vaikka tuntui, ettei kaapeissa ole mitään. Ruoka voi olla mitä vain: pannukakku, rieska, pakastimen tyhjennyspasta. Puolisoni Ilkka on myös kova kokkaamaan, ja varsinkin tämän vauva-ajan hän on tehnyt meillä enemmän ruokaa. Poikamme täyttää pian vuoden.

Paras tapa siivota

Olen hyvä järjestelyssä ja saan kodin näyttämään siistiltä nopeasti. Jos on tulossa vieraita ja tiedän, että emme mene keittiöön, voin sujauttaa lehtipinot ruokapöydän tuoleille. Välillä piilotan kyllä vahingossa itseltänikin asioita. Myöhemmin olen sitten, että mitäs nää oikein on.

Paras tapa säästää

Rakastan kaupan täplätuotteita eli niitä, joissa on punainen täplä alennuksen merkkinä. Jos joku tuote on alennuksessa, otan sen aina. Asuin aikoinaan kaupan yläkerrassa ja näin usein, kun myyjä vei illalla ostoskärryllisen ruokapaketteja roskiin.

Paras tapa rentoutua

Parasta mahdollista on, jos olen saanut tavarat järjestykseen ja sen jälkeen on aikaa lukea hyvää kirjaa. Sellaisia hetkiä on tarjolla, kun Ilkka vie vauvamme vaunukävelylle.

Paras kotityö

Eihän sen parempaa ole kuin mankeloidut lakanat. Mankeloin harvoin, mutta jos joskus jaksan, se on sen arvoista. Siihen pitää varata aikaa ja olla tarkkana, että lakanat ovat sopivan kosteita.

Paras kohtaaminen

Lasteni kohtaaminen synnytyssairaalassa. On kummallinen tunne, kun tavallaan tuntee ja toisaalta ei tunne vielä ollenkaan. Nyt, kun lapset ovat isompia, on melkein vaikea ajatella, että he ovat niitä samoja tyyppejä.

Paras hetki

Kun kesän lopulla alkaa viilentyä, rukoilen, että älä lopu vielä! Kesällä on niin kaunista, on lomaa, valoa ja lämpöä. Mutta onhan syksyllä oma, ihana tunnelmansa. Vain marraskuu on aika kauhea. Siinä vaiheessa alan aina toivoa, että nyt lunta tänne.

Paras...

Huonekalu: Mukava nojatuoli

Vaate: Mekko

Keittiöväline: Hyvä paistinpannu ja hyvä lasta

Kännykkäsovellus: Pinterest

Herkku: Tuore pulla

Kulkuneuvo: Hybridi-Peugeot

Matkakohde: Kreikan saaristo

Flunssalääke: Hunaja-sitruuna-inkivääritee

Elokuva: Tove

Lounasruoka: Sushi bowl

Tuoksu: Rakkaiden ihmisten iho

Kaupunki: Helsinki

Kosmetiikkatuote: Guinot Youth Perfect Finish Cream 50 SPF

Kukka: Pioni

Tv-sarja: Lupin Netflixissä

Kirja: Enni Mustosen kirjasarja Syrjästäkatsojan tarinoita

Ravintola: Palma de Pyy

Artisti: Chisu

Aamupala: Erittäin merkityksellinen

Anni Hautalan Annin ruokakirja 3 ilmestyi syksyllä.

Kommentoi »