Kotivinkki

Laulaja Anna Puu haetaan paikalle, kun jokin kaipaa korjaamista – ”Kotona minua kutsutaan Niksi-Pirkoksi”

Laulaja Anna Puu haetaan paikalle, kun jokin kaipaa korjaamista – ”Kotona minua kutsutaan Niksi-Pirkoksi”
Laulaja Anna Puu rakastaa kikkoja ja ratkaisee mielellään pulmia. Siksi hänet haetaan paikalle, kun jokin asia ei toimi. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 12.11.2019

Ihan paras paikka

Keittiömme on paras paikka. Se on suunniteltu täydelliseksi. Näen sieltä koko olohuoneen, mutta jos istun sohvalla, en näe tiskiryöppyjä. Pidän ruoanlaitosta, mutta kun kutsun ystäviä kylään, en ole yleensä koskaan saanut mitään valmiiksi ennen kuin he tulevat. Kokkaan, ja he istuvat ruokapöydän ääressä. Keittiömme on sellainen seurustelukeittiö. Mitä kylmempää on, sitä enemmän laitan jotain uunissa paahdettua tai pataruokia.

Ihan paras oivallus

Rakastan kaiken maailman kikkoja. Kotona minua kutsutaan Niksi-Pirkoksi. Jos jokin asia ei toimi, minut haetaan paikalle. Katson vähän tilannetta, ja aika nopeasti se on ratkaistu. Olen oman elämäni MacGyver! Sinitarralla voi tehdä vaikka mitä.

Ihan paras hetki

Sunnuntaiaamu on paras hetki. Minulla on aamutakit eri vuodenajoille. Kesällä käytän silkkistä aamutakkia, joka on vain henkäys ihon päällä. Se päällä purjehdin makuuhuoneesta ja laitan vinyylilevyn soimaan. On ihanaa kuunnella musiikkia rauhassa. Syksyllä käytän valkoista puuvillaista aamutakkia ja talvella roosanväristä froteekylpytakkia.

Ihan paras satsaus

Siirtolapuutarhamökki lähellä kotia on paras satsaukseni. Se on toinen takapiha, jossa olen silti ihan eri paikassa. Siellä ei kuulu autojen ääniä, pelkkää linnunlaulua ja puitten suhinaa.

Ihan paras tapa rentoutua

Laitan kylpyveteen viisi desiä Epsom-suolaa ja menen ammeeseen makaamaan. Kaikki nivelet rentoutuvat. Epsom-suolaa käytetään yleisimmin hevosten hoidossa lihasten rentouttamiseen.

Ihan parasta syksyssä

Parasta on syksyn tuoksu. Ja se, kun saa rauhoittua ja polttaa kynttilöitä. Syksyllä minulla palaa aina jossain kynttilä. Tupauunimmekin luo ihanaa tunnelmaa. Tykkään myös syysmyrskyistä, jos saan olla peiton alla.

Paras...

Maku: Hapan

Juoma: Vesi

Tuoksu: Pioni

Matkakohde: Yhdysvallat

Kulkupeli: Auto

Keittiöväline: Kahvinkeitin

Kirja: Jo Nesbön dekkarit

Elokuva: Forrest Gump

TV-ohjelma: Sinkkuelämää

Kosmetiikkatuote: Punainen huulipuna

Biisi: Purple Rain

Artisti: Lizzo

Ravintola: BasBas

Jäätelö: Suolainen kinuski

Herkku: Lapselta pöllityt karkit

Kahvila: Kuuma

Kaupunki: Helsinki

Vuodenaika: Alkukesä

Huonekalu: Sohva

Kasvi: Pioni

Jälkiruoka: Crème Brûlée

Radiokanava: Radio Helsinki

Mauste: Suola

Kommentoi »