Kotivinkki

Laulaja Anna Puu haetaan paikalle, kun jokin kaipaa korjaamista – ”Kotona minua kutsutaan Niksi-Pirkoksi”

Laulaja Anna Puu haetaan paikalle, kun jokin kaipaa korjaamista – ”Kotona minua kutsutaan Niksi-Pirkoksi”
Laulaja Anna Puu rakastaa kikkoja ja ratkaisee mielellään pulmia. Siksi hänet haetaan paikalle, kun jokin asia ei toimi. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 12.11.2019

Ihan paras paikka

Keittiömme on paras paikka. Se on suunniteltu täydelliseksi. Näen sieltä koko olohuoneen, mutta jos istun sohvalla, en näe tiskiryöppyjä. Pidän ruoanlaitosta, mutta kun kutsun ystäviä kylään, en ole yleensä koskaan saanut mitään valmiiksi ennen kuin he tulevat. Kokkaan, ja he istuvat ruokapöydän ääressä. Keittiömme on sellainen seurustelukeittiö. Mitä kylmempää on, sitä enemmän laitan jotain uunissa paahdettua tai pataruokia.

Ihan paras oivallus

Rakastan kaiken maailman kikkoja. Kotona minua kutsutaan Niksi-Pirkoksi. Jos jokin asia ei toimi, minut haetaan paikalle. Katson vähän tilannetta, ja aika nopeasti se on ratkaistu. Olen oman elämäni MacGyver! Sinitarralla voi tehdä vaikka mitä.

Ihan paras hetki

Sunnuntaiaamu on paras hetki. Minulla on aamutakit eri vuodenajoille. Kesällä käytän silkkistä aamutakkia, joka on vain henkäys ihon päällä. Se päällä purjehdin makuuhuoneesta ja laitan vinyylilevyn soimaan. On ihanaa kuunnella musiikkia rauhassa. Syksyllä käytän valkoista puuvillaista aamutakkia ja talvella roosanväristä froteekylpytakkia.

Ihan paras satsaus

Siirtolapuutarhamökki lähellä kotia on paras satsaukseni. Se on toinen takapiha, jossa olen silti ihan eri paikassa. Siellä ei kuulu autojen ääniä, pelkkää linnunlaulua ja puitten suhinaa.

Ihan paras tapa rentoutua

Laitan kylpyveteen viisi desiä Epsom-suolaa ja menen ammeeseen makaamaan. Kaikki nivelet rentoutuvat. Epsom-suolaa käytetään yleisimmin hevosten hoidossa lihasten rentouttamiseen.

Ihan parasta syksyssä

Parasta on syksyn tuoksu. Ja se, kun saa rauhoittua ja polttaa kynttilöitä. Syksyllä minulla palaa aina jossain kynttilä. Tupauunimmekin luo ihanaa tunnelmaa. Tykkään myös syysmyrskyistä, jos saan olla peiton alla.

Paras...

Maku: Hapan
Juoma: Vesi
Tuoksu: Pioni
Matkakohde: Yhdysvallat
Kulkupeli: Auto
Keittiöväline: Kahvinkeitin
Kirja: Jo Nesbön dekkarit
Elokuva: Forrest Gump
TV-ohjelma: Sinkkuelämää
Kosmetiikkatuote: Punainen huulipuna
Biisi: Purple Rain
Artisti: Lizzo
Ravintola: BasBas
Jäätelö: Suolainen kinuski
Herkku: Lapselta pöllityt karkit
Kahvila: Kuuma
Kaupunki: Helsinki
Vuodenaika: Alkukesä
Huonekalu: Sohva
Kasvi: Pioni
Jälkiruoka: Crème Brûlée
Radiokanava: Radio Helsinki
Mauste: Suola
Kommentoi »