Maku

Alkupaloja italialaisittain

Alkupaloja italialaisittain

Suomalaisen on helppo hurmaantua italialaiseen ruokaan. Raaka-aineet ovat yksinkertaisia, mutta aromikkaita.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Mainos

Tarjoa antipasti, alkupalat, mutkattomasti vaikka cocktailtikkujen avulla syötävinä, ruokahalua herättävinä pikkupaloina tuoreen leivän kera.

Mausteiset fenkolit
2 (500 g) fenkolia
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
1 rkl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
2–3 rkl oreganoa silputtuna

Huuhtele fenkolit ja leikkaa lohkoiksi. Keitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä purtavan pehmeiksi. Valuta fenkolit ja siirrä voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle öljy ja balsamico. Ripottele vuokaan pinjansiemenet, viipaloidut valkosipulinkynnet ja mausta suolalla ja pippurilla.

Gratinoi vuokaa grillivastusten alla, kunnes pinjansiemenet paahtuvat kauniin ruskeiksi. Ripottele pinnalle tuoretta oreganoa ja tarjoa alkupalana.

Julkaistu: 18.10.2006
Katso myös nämä