Alkosta saa pian Pirkka-viinejä – tältä näyttää halpamerkkinä tunnetun brändin samppanja!


Pian voit skoolata juhlapöydässä kotoisasti Pirkka-samppanjalla. K-ryhmä kertoo nimittäin täydentävänsä Pirkka-tuotesarjaa punaviineillä ja samppanjalla. Tarkoin viinintuottajilta valitut juomat tulevat myyntiin Alkon tilausvalikoimaan.
Kuvat valmistajat ja maahantuojat

Aiemmin K-ryhmän omissa tilaisuuksissa rajoitetusti saatavilla olleet Pirkka-viinit saapuvat nyt tavallisten kuluttajien hyppysiin. K-ryhmä tiedottaa aloittavansa Pirkka-punaviinien ja Pirkka-samppanjan myynnin Alkon tilausvalikoiman kautta. Tuotteet on valittu K-ryhmän mukaan laadukkailta viinintuottajilta.

– Yhä useampi suomalainen on kiinnostunut hyvästä ruuasta ja sen yhdistämisestä laadukkaisiin juomiin. Vaatimukset tuotteiden laadulle kasvavat kiinnostuksen ja tietämyksen kasvun mukana. Suomalaisten kestosuosikkeja ovat perinteisten viinitalojen klassikot. Lisäksi alkoholittomat, matala-alkoholiset viinit ja roseeviinit kasvattavat tällä hetkellä suosiotaan, kertoo Kespron johtaja Mika Halmesmäki.

K-ryhmällä ja Kesprolla on pitkä kokemus viinien maahantuomisesta. Kespro tuo itse maahan noin 200 alkoholinimikettä, noin kolmeltakymmeneltä eri tuottajalta ympäri maailman. Useiden tuottajien kanssa on tehty yhteistyötä jo vuosia.

Pirkka-viinit ovat asiakkaiden tilattavissa maanantaista 21. tammikuuta 2019 alkaen. Tuotteita voi tilata Alkon verkkokaupasta ja noutaa ne haluamastaan Alko-myymälästä. Kespron Halmesmäki kertoo odottavansa mielenkiinnolla, minkälaisia tunteita ikoninen Pirkka-brändi herättää viinipullon kyljessä.

Tällaisia ovat Pirkka-viinit:

Pirkka Amarone della Valpolicella DOCG Classico 75 cl 15 % (37,49 euroa)

Tummanpunainen ja kehittynyt väri. Tuoksussa on runsaasti kehittynyttä tummaa marjaisuutta, luumua sekä hieman yrttisyyttä. Maku on täyteläinen ja pehmeän tanniininen. Siinä on kirsikkaisuutta ja kypsää tummaa marjaisuutta ja yrttejä. Pitkä jälkimaku, jossa on tammen pehmeyttä ja samettista tanniinisuutta.

Käyttösuositus: tummille liha -, riista- ja pataruoille. Kypsille voimakkaille juustoille sekä seurusteluun.

Tuottaja: Sartori, Veneto, Valpolicella, Italia

Pirkka Barolo DOCG Riserva 75 cl 14,5 % (29,48 euroa)

Kehittynyt, syvän punainen väri. Tuoksu on maanläheinen, tumman marjaisa, tamminen ja mausteinen. Maku täyteläinen ja kehittynyt. Tummaa kirsikkaisuutta ja tammen pehmeyttä ja mausteisuutta. Keskihapokas ja kehittynyt tanniinisuus.

Käyttösuositus: tummille liharuoille, riistalle ja punaiselle lihalle. Runsaat risotot ja kehittyneet juustot

Tuottaja: San Silvestro, Piemonte, Barolo, Italia

Pirkka Champagne Grand Prestige 75 cl 12 % (42,49 euroa)

Väriltään kehittyneen vaaleankeltainen, hienostuneet ja pienet kuplat. Tuoksussa on moniulotteisuutta, briossimaista paahteisuutta, kuivaa hunajaa ja tammen hienostunutta mausteisuutta. Maultaan tasapainoinen, pirteä ja kehittynyt. Vaaleaa kypsää greippiä ja pitkä elegantti jälkimaku.

Käyttösuositus: juhlien aperitiivina, loistava keveiden kala -ja äyriäisruokien seurassa

Tuottaja: Beaumont des Crayères, Champagne, Ranska

Julkaistu: 18.1.2019