Maku

5 x alkoholiton juoma – maistuisiko kuohuva tee tai raikas saunaolut? Juoma-asiantuntija listasi alkoholittomat suosikkinsa

5 x alkoholiton juoma – maistuisiko kuohuva tee tai raikas saunaolut? Juoma-asiantuntija listasi alkoholittomat suosikkinsa
Alkoholittomat oluet ja juomat virkistävät niin arkilounaalla kuin juhlapöydässäkin. Juoma-asiantuntija Ilkka Sirén listasi mainiot vaihtoehdot.
Julkaistu: 1.3.2021

Tanskalaisolut on hyvää saunaseuraa

To Øl Implosion 2,19 euroa/0,33 litraa.

Kun kevättalven häikäisevä aurinko tulvii sisään ovista ja ikkunoista, kaada mukiin tanskalaista olutta ja uppoudu valokylpyyn. Keskellä pitkää ja kylmää talvea pieni pako arjesta hennon persikkaisen ja raikkaan humalaisen alkoholittoman oluen seurassa tekee hyvää. Toimii erinomaisesti myös saunaoluena.

Brunssipöydän hurmuri rakastaa lohileipiä ja uppomunia

Eden Mill Love Gin & Rose Lemonade 2,98 euroa/0,75 litraa.

Pirteän sitruksinen ja aavistuksen mausteinen alkoholiton mocktail on viehättävä valinta viikonloppubrunssille. Puolimakea ja raikas juoma sopii brunssipöydän monipuolisen tarjonnan seuraan. Ruokaisat salaatit, lohileivät ja uppomunat saavat tästä veikeästä juomasta herkullisen parin.

Suolaisten alkupalojen raikas kumppani

Stonewell Non Alcoholic Cider 2,78 euroa/0,75 litraa.

Omenasiideri kuului talveen jo keskiajan Englannissa. Siideriä juotiin kuumana ja sillä toivottiin onnea tulevalle omenasadolle. Tämä puolikuiva, tyylikkään hapokas ja hennon mausteinen irlantilainen omenasiideri sopii myös mainiosti talveen, mutta se kannatta nauttia viileänä suolaisten alkupalojen kanssa.

Kotoilijan rento sohvakaveri

Big Drop Winter Ale 2,90 euroa/0,33 litraa.

Kevyen kanelinen, runsasrakenteinen ja aavistuksen paahteinen englantilainen talviolut sopii täydellisesti letkeään villasukkarentoiluun. Nauti tätä kuohuvaa alkoholitonta olutta erityisesti aasialaisten ruokien, kuten höyryävän phokeiton kanssa. Myös mausteinen makkarapataa käy juoman rinnalle mainiosti.

Kuohuva tee yllättää makunystyrät

Copenhagen Sparkling Tea BLÅ 20,27 euroa/0,75 litraa.

Viettelevän kukkainen ja sitruksinen tanskalainen kuohuva tee eli teeskumppa yllättää makunystyrät. Yhdistelmä eri teelajikkeita antaa juomalle monitahoisen ja pitkän maun. Kevyehkö tanniinnirakenne tuo siihen mukavasti ryhtiä. Yllätyksellinen alkumalja sopii niin juhlaan kuin arkeenkin. Tarjoile viileänä kuohuviinilasista.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »