Kotivakuutus auttaa yllättävissäkin asioissa: huippubloggari Alexa Dagmar vakuuttaa myös rakkaat vintage-laukkunsa

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Fennia
Kotivakuutus auttaa yllättävissäkin asioissa: huippubloggari Alexa Dagmar vakuuttaa myös rakkaat vintage-laukkunsa
Huippubloggari ja yrittäjä Alexa Dagmarin design-laukku sai kolauksen eräänä vappuna, mutta kotivakuutus korvasi rakkaan laukun. Kotivakuutus kattaa esimerkiksi design-laukut 10 000 euroon asti. Tätä kalliimmat arvotavarat voi vakuuttaa kotivakuutuksen lisäturvalla.
Julkaistu: 5.2.2021
Suosittu vaikuttaja ja yrittäjä Alexa Dagmar kohdalla rakkaus designiin suuntautuu erityisesti laukkuihin. Jo lapsena hän ihaili upeita käsilaukkuja ja lainaili aarteita äidin kokoelmasta. Nykyään Alexan olalla nähdään usein hänen äitinsä vanha Chanel, tikattu beige klassikkomalli. Se oli myös hänen ensimmäinen design-laukkunsa.
– Äidin Chanel on 90-luvulta eli se on yhtä vanha kuin minä, mutta edelleen upea. Tykkään erityisesti siitä, että tämä on vintagea, sillä uutena en saisi samannäköistä, Alexa kertoo.
Alexa Dagmarin suosikkilaukku on 90-luvun Chanelin klassikkomalli, joka näkyy kuvassa pöydällä.
Alexalla on aina ollut silmää laukuille. Hänen mielestään laukuilla ja muilla asusteilla voi tuoda jotain ekstraa klassiseen ja yksinkertaiseen pukeutumistyyliin. Laukut myös kestävät aikaa ja säilyttävät arvonsa, kun niistä pitää hyvää huolta.

Vintage on vastuullinen valinta

Käytettyjen laukkujen ostaminen on myös vastuullisen kuluttajan valinta, mutta parhaimmillaan laukku voi olla myös kannattava sijoitus.
Monissa arvokkaissa design-laukuissa arvo säilyy ja joissain tapauksissa myös kasvaa. Esimerkiksi Alexan suosikkimerkit Chanel ja Hermès nostavat hintojaan joka vuosi – siksi myydessä laukusta saa todennäköisesti omansa pois ja ehkä vähän enemmänkin.
– Myin juuri kirkkaanpunaisen Chanelin, jonka olin ostanut käytettynä. Tein sillä noin 20 prosenttia voittoa, Alexa kertoo.
Jotta arvo säilyy ja lempilaukku pysyy upeana, Alexa pitää laukuista hyvää huolta. Tarjolla on paljon erilaisia huoltopalveluita, jotka ovat erikoistuneet huoltamaan arvokkaita design-laukkuja. Erilaisia materiaaleja pitää osata käsitellä, eikä arvokasta laukkua uskalla antaa kenen tahansa hoidettavaksi.
Aiemmin Alexa on lähettänyt laukun huoltoon ulkomaille, mutta vastikään hän huollatti beigen Chanelinsa kotimaisella Arkivé Atelierilla. Laukusta tuli kuin uusi. Katso ennen ja jälkeen-kuvat Alexan blogista.

Design-laukut kannattaa vakuuttaa

Huollon ohella laukkujen vakuuttaminen on tärkeää. Tämän hän ymmärsi hyvin eräänä vappuna, kun joku tuntematon kaatoi juomat hänen laukulleen ja nahka imaisi kaiken nesteen. Laukku meni pilalle, mutta hän sai korvauksen kotivakuutuksesta.
Arvotavaroiden osalta kotivakuutuksen irtaimistovakuutukseen voi hankkia lisäosan, joka kattaa myös esimerkiksi luksuslaukut.

Tiesitkö? Jos kotona on arvoesineitä yli 10 000 euron arvosta, ne on hyvä luetteloida ja ilmoittaa vakuutusyhtiöön.

Alexan mielestä kaikki aikuisiän vakuutukset ovat tärkeitä siksi, että ne tuovat henkistä rauhaa.
– Monelle ei tule mieleenkään, että voisi vakuuttaa arvoesineitä, kuten taidetta, designia tai laukkuja. Kustannus mielenrauhasta on kuitenkin tosi kohtuullinen, Alexa sanoo.
Kotivakuutus kattaa kodin arvotavarat, kuten taide-esineet, korut, design-huonekalut tai esimerkiksi arvolaukut 10 000 euroon asti. Tässä tapauksessa arvotavaralla tarkoitetaan esineitä, joiden arvo ei laske, vaan mahdollisesti jopa nousee.
Jos arvokkaiden esineiden yhteenlaskettu arvo on yli 10 000 euroa, ylimenevä osuus tulee vakuuttaa erikseen kotivakuutuksen yhteyteen hankittavalla lisäturvalla.
Jos kotona on arvoesineitä yli 10 000 euron arvosta, ne on hyvä luetteloida ja ilmoittaa vakuutusyhtiöön. Kotivakuutuksen lisäturvan hinta määräytyy esineiden arvon mukaan. Jos kokoelmaan kuuluu esimerkiksi taidetta tai arvokkaita koruja, kannattaa varautua toimittamaan myös aitoustodistus.
Kommentoi »