Älä heitä kukkakaalin lehtiä roskiin! Näin hyödynnät vihanneksen kokonaan
Ruoka
Älä heitä kukkakaalin lehtiä roskiin! Näin hyödynnät vihanneksen kokonaan
Riisutko sinäkin kukkakaalin kaljuksi jo kaupassa? Kurkkaa vinkit kukkakaalin lehtien käyttöön ja hyödynnä ensi kerralla rohkeasti koko kaali.

Kukkakaalin lehdet maistuvat hienostuneesti (yllätys yllätys) kukkakaalilta, joten ne kannattaa hyödyntää ruoanlaitossa samaan tapaan kuin itse vihanneskin. Trendikkääksi nousseen kukkakaalin lehtiä ei jätetä kiinni kaupassakäyjien kiusaksi. Kaali tarvitsee lehtiä suojakseen, sillä se kerätään maasta jo kukinnon aikaisessa kehitysvaiheessa.

Testaa kukkakaalin lehtiä keitoissa, sipseissä ja muissa herkuissa

Silppua kukkakaalin lehdet mukaan samaan ruokaan, johon käytät kukinnotkin eli esimerkiksi keittoihin, wokkeihin ja kastikkeisiin. Suojalehtien paksuimmat ruodit kannattaa heittää wokkiin hieman kukintoja aikaisemmin, kun taas ohuet lehdet on paras lisätä keitoksiin vasta viimeisenä. Hyvin ohuet lehdet voi huuhtaistuna repiä salaattiin tai käyttää nopeasti pannulla ja maustaa sitruunalla lisäkkeeksi. Esimerkiksi paahdettuun kukkakaalisalaattiin voi hyvin paahtaa myös lehdet mukaan.

Haaleana tarjottavassa kukkakaalisalaatissa maistuvat Lähi-idän mausteet.

Kukkakaalin lehdet sopivat mainiosti pikaisen kukkakaalicurryn tai kanakeiton sekaan ja paahdetussa ja juustoisessa kukkakaalisosekeitossa niitä ei edes huomaa. Jos tykkäät lehtikaalisipseistä, testaa samalla ohjeella sipsejä kukkakaalin lehdistä. Mikäli et halua käyttää lehtiä samaan ruokaan, älä silti täytä niillä roskista vaan lisää lehdet kasvisliemen aineksiksi.

Rapsakat sipsit valmistuvat lehtikaalin sijaan myös kukkakaalin lehdistä.

Koska kaalia ei kannata ostaa pelkkien lehtien takia, valmista kukinnosta herkullinen kukkakaalipizza, myös arki-iltoina maistuvat kukkakaalisiivet tai talven takuuvarma lohturuoka eli juustoinen kukkakaali-kanavuoka. Kaalihyllyllä nähdään – ja jätetään se roskis tyhjäksi lehdistä!

Kommentoi »