Ajaton mökki saaristossa
Sisustus
Ajaton mökki saaristossa
Sipoon saaristossa sijaitseva mökki on omistajilleen kuin toinen koti. Sen sisustus uudistettiin mustalla ja valkoisella tyylikkään ajattomaksi.
6.10.2016
 |
Kotivinkki

Mökissä on yksi tupamainen huone ja sen takana pieni makkari. Poimi kiva idea ja tee mökin koordinaateista taulu seinälle. ”Pienen mökin etuna on sen helppous, sillä ylläpitäminen on mutkatonta. Kun tilaa on vähän, myös sisustaminen pysyy hyvin budjetissa. Kustannuksiamme madaltaa lisäksi aurinkopaneelien käyttö. Lämmitys hoituu kaminalla ja dieselkäyttöisellä lämmittimellä, joiden ansiosta mökkikausi jatkuu kesän jälkeen. Tulemme tänne usein myöhään syksylläkin. Lämmitämme mökin, sytytämme lyhdyt ja nautimme retkifiiliksestä.”

Mökin pieni keittiö uusittiin remontin yhteydessä muutama vuosi sitten. Kaapistot valittiin Ikean valikoimasta. Yläkaapit korvattiin hyllyin, jotta kivat astiat saavat näkyä. Ulkoa mökki oli alun perin punavihreä, mutta perhe maalasi sen mustaksi. Sisälläkin vallitsi perinteinen mökkitunnelma, sillä mökki oli lattiasta kattoon mäntypintainen. ”Remontoimme koko mökin, sillä halusimme siitä omannäköisemme. Rakenteet olivat onneksi kunnossa, ja selvisimme maalaamalla.”

Edelliset omistajat jättivät pirttikaluston mökille, ja se maalattiin valkoiseksi. Perusväreiksi valittiin musta ja valkoinen, jotta ilmeen muuttaminen onnistuisi helposti erilaisilla tyynyillä ja matoilla. ”Halusimme hyödyntää kaikki mökissä olevat kalusteet, joten maalasin ne meidän tyyliimme sopiviksi. Maalaaminen on helppoa, kun valitsee oikeat maalit ja tekee homman kunnon välineillä.”

Talon viereen rakennettiin tiskipaikka. Ulkona saa huoletta läträtä vedellä, ja aurinko kuivaa tiskit hetkessä. Astioiksi on valittu ajattomia mustan, harmaan ja valkoisen sävyjä. ”Elämme yksinkertaisesti: tiskaamme käsin, laitamme ruokaa ulkona ja nautimme luonnosta.”

Kamina lämmittää ihanasti, ja tupa on viileinäkin syysiltoina nopeasti lämmin.

Tuvan toisessa päässä on pieni oleskelutila, jonne mahtuu sohva ja televisio. ”Parasta mökissämme on sen valoisuus. Kattoikkunasta tulvii mukavasti lisävaloa, ja valkoinen maali valaisee hyvin.”

Tuvan takana on pieni makuuhuone, jossa nukutaan kerrossängyssä. Sänky tuli talokaupan mukana ja sekin maalattiin valkoiseksi.

Sauna sai uuden ilmeen mustalla maalilla. Sauna on talon yhteydessä, ja löylyhuoneessa peseydytään.  

4 kommenttia