Ihanista ihanin villasukkalahja! Aira toteutti lapsenlapsiensa luovat haaveet – ”Palaute on ollut aivan mahtavaa"

Ihanista ihanin villasukkalahja! Aira toteutti lapsenlapsiensa luovat haaveet – ”Palaute on ollut aivan mahtavaa"
Ehkä ihanin lahja ikinä: rakkaudella neulotut villasukat, jotka saaja on saanut itse suunnitella. Airan lapsenlapset piirsivät unelmiensa villasukat, jotka isoäiti sitten neuloi.
Julkaistu: 1.12.2020

Neulominen on jurvalaisen Aira Lehtimäen harrastuksista kaikkein rakkain. Käytännössä Aira on tehnyt käsitöitä koko ikänsä.

– Puikot ja langat on helppo ottaa mukaan, ja tv-ohjelmia katsoessa neuletyö on aina käsissä. Neulominen on hauskaa, ihanaa ja terapiaa sekä käsille että mielelle.

Myös läheiset tietävät Airan käsityöinnostuksen, ja villasukkia tuleekin neulottua paljon sukulaisten tarpeisiin – vuodessa yhteensä muutamat kymmenet.

– Minulla on aina jotain kehitteillä. Kaikki läheiseni varmaankin tietävät, että jos jokin merkkipäivä on tulossa, lahjaan kuuluu todennäköisesti ainakin sukat. Parasta on nähdä lahjojen saajien iloiset ilmeet ja hyvä mieli – ja etenkin se, kun näkee sukkien pääsevän oikeasti käyttöön.

Kaikki läheiseni varmaankin tietävät, että merkkipäivänä lahjaan kuuluu todennäköisesti ainakin sukat.

Isoäiti päätti toteuttaa lapsenlapsiensa haaveet

Tänä syksynä Aira toteutti neljän lapsenlapsensa villasukkatoiveet.

– Meillä oli neljä lapsenlasta kylässä, ja he piirtelivät pöydän ääressä, kun laitoin ruokaa. Yhtäkkiä tuli mieleen, että suunnitelkaapa itsellenne villasukat, niin yritän toteuttaa mallinne.

Kouluikäiset lapsenlapset innostuivat kovasti isoäidin ideasta ja kävivät tuumasta toimeen.

– Malleja tuli enemmänkin, mutta yhteisymmärryksessä päätimme toteutettavat sukat. Ei heillä kummempia perusteluita ollut, mielikuvitusta he vaan käyttivät. Lapsenlapsia on vielä kolme taaperoikäistä lisää, mutta he saavat suunnitella sukkansa myöhemmin.

Sateenkaaria, karkkeja ja värejä – tällaisia malleja Airan lapsenlapset suunnittelivat. Kuva: Aira Lehtimäki
Lapsenlapset odottivat omia sukkiaan innoissaan ja tykkäsivät todella paljon, kun saivat omat suunnitelmansa toteutettua.

"Palaute on ollut aivan mahtavaa"

Lasten villasukkasuunnitelmista tuli varsin luovia, mutta ei kuitenkaan liian haastavia kokeneelle neulootikolle.

– Aikaa meni ehkä 3–4 viikkoa. Jotkut sukista vaativat hieman enemmän aikaa, sillä osa kuvioista piti toteuttaa silmukoimalla. Kokonaisuudessaan sukkien tekeminen ei ollut kovinkaan haastavaa, mutta se oli kuitenkin hauskaa ja mielenkiintoista!

Nyt villasukat lämmittävät lapsenlapsien jalkoja.

– Palaute on ollut aivan mahtavaa. He tietenkin odottivat omia sukkiaan innoissaan ja tykkäsivät todella paljon, kun saivat omat suunnitelmansa toteutettua. Eniten kuitenkin on yllättänyt positiivisen palautteen määrä, jonka sain Voihan villasukka! -ryhmässä Facebookissa. Aivan uskomatonta ja innostavaa!

1 kommentti