Meidän Talo

Äijälänrannasta tuli virkeä asuinalue

Äijälänrannasta tuli virkeä asuinalue
Asuntomessut järjestettiin Jyväskylässä vuonna 2014. Nyt asuntomessualueesta Jyväskylässä on tullut vuodessa virkeä asuinalue.
Julkaistu 29.6.2015

Asuntomessut järjestettiin viime vuonna Jyväskylässä. Mitä messualueelle kuuluu nyt?

Vuoden 2014 Jyväskylän asuntomessujen projektipäällikkönä toiminut Anu Hakala kertoo, mitä Äijälänrannan messualueelle kuuluu nyt.

Miten asuntomessualue on sulautunut muuhun Jyväskylään?

– Hyvin se on sulautunut. Alueella oli hyvät kaavoittajat ja suunnitelmat toteutettiin erinomaisesti. Asuinalue näyttää siis hyvältä kaupunkimaisemassa. Asukkaat myös viihtyvät alueella ja siellä on hyvä henki.

Arvostetaanko Äijälänrantaa asuinalueena?

– Asuntojen arvon pysyvyyttä on vaikea arvioida, kun vaihtuvuutta on ollut vasta niin vähän. Alue vaikuttaa virkeältä, esimerkiksi Äijälänrannan pihakirpputorista on tulossa jokavuotinen tapahtuma, päiväkoti pyörii täysillä ja alueelle rakennetaan parhaillaan lähikauppaa.

Täyttyivätkö järjestäjien ja rakentajien odotukset messuilta?

– Kyllä, kaupungin tavoitteet täyttyivät hyvinkin. Saatiin järjestää toiseksi parhaita asuntomessuja 10 vuoteen! Messuilla kävi kovasta helleaallosta huolimatta reilut 114 000 kävijää.

Onko taloja tai asuntoja vielä myymättä?

– Ainakin yksi talo, Kontion kohde, on myymättä. YIT:lläkin on vielä joitakin kerrostaloasuntoja myymättä, mutta ei montaa.

Kommentoi »