Valpuri penkoo aina myös pahvilaatikot kirppispöytien alla: ”Pidän kaikesta oudosta ja värikkäästä”
Aarteenetsijä
Valpuri penkoo aina myös pahvilaatikot kirppispöytien alla: ”Pidän kaikesta oudosta ja värikkäästä”
Valpuri Liimatainen etsii kirppiksiltä vanhoja suomalaisia klassikkoastiastoja ja keramiikkaa. Maljakoita ja kynttilänjalkoja löytyy niin usein, että tila kotona on loppua kesken.
19.7.2023
 |
Unelmien Talo&Koti

Etsin kirpparilta astioita, kuten Arabian Ruskaa, vanhaa Pentikiä ja Kaj Franckin värilasia. Löytöjen ei kuitenkaan aina tarvitse olla designlasia tai -tavaraa. Viimeksi löysin Anu Pentikin upean keraamisen kynttilänjalan.

Huusin astiakaapin Helanderin huutokaupasta. Kuvan astiat ja esineet olen löytänyt kirppiksiltä. Valkoinen naispatsas on yksi lempiesineeni. Myös kuvan taulut ovat kirppiksiltä. Kuva: Valpuri Liimatainen

Minulla on liikaa maljakoita, astioita, kynttilänjalkoja. Pidän kaikesta oudosta ja värikkäästä, ja rakastan keramiikkaa ja patsaita.

Taikavoimani on nähdä nopeasti, onko kirppispöydällä kiinnostavaa tavaraa. Käyn aina läpi myös pahvilaatikot pöydän alla.

Makuuhuoneen pöytä on vuosia vanha kirppislöytö. Iittalan tummansininen kynttilänjalka on löytö Metkasta. Valaisimen ja Hayn vaasin hankin Francklysta. Kuva: Valpuri Liimatainen

Kävin kirppiksellä ensi kerran lapsena, kun kiertelimme viikonloppuisin äidin ja tädin kanssa Myyrmäessä jäähallikirpparilla. Kun etsin omaa juttuani teininä, kirppikset olivat kultakaivoksia.

Hienoimmat tauluni ovat kirpparilta. Edelfeltin Lukeva nainen on suosikkini! Kuva: Valpuri Liimatainen

Harrastan kirpputoreja, koska on ihan eri asia löytää jotain kirppikseltä kuin uutena kaupasta. En todellakaan osta joka kerralla jotain, mutta mitä useammin kirppiksillä pyörii, sitä helpommin tekee kivoja löytöjä. Ja kirppiksiin jää vähän koukkuun.

Artekin pöytä ja tuolit on hankittu Torista. Kuva: Valpuri Liimatainen

En koskaan osta uusia tai huonolaatuisia tavaroita. Mukaan voi lähteä rikkinäinen, mutta kunnostettava laatuhuonekalu. En osaa itse korjata niitä, mutta tiedän paikan missä voi korjata kalusteita edullisesti.

Rakastan tarjottimia, keramiikkaa ja Kupittaan Saven kulhoja. Nämä löysin kirpparilta. Kuva: Valpuri Liimatainen

Paras löytöni on Artekin ruokapöytä ja tuolit, jotka on hankittu eri aikaan edullisesti Torista. Myös second handina huutokaupasta löydetty astiakaappi on ihana löytö.

Tällä hetkellä metsästän Aarikan vanhoja puuverhoja keittiön oveen. Olen etsinyt niitä jo pitkään.

Kommentoi »