9 x katseenkääntävät portaat
Sisustus
9 x katseenkääntävät portaat
Pienellä vaivannäöllä, vähintään maalauksella, portaat saadaan sulautumaan muuhun ympäristöön. Toinen vaihtoehto on tehdä niistä katseet kääntävä sisustuselementti.
28.4.2016
 |
Unelmien Talo&Koti
Portaikko sai uniikin ilmeen, kun talossa asuva intohimoinen teenystävä tapetoi yhden seinän teepaketeilla. Portaat maalattiin ja tapetoitiin sävyihin sopiviksi.
Liki satavuotiaassa omakotitalossa on otettu joka kolo käyttöön. Portaat johtavat yläkerran makuutiloihin. Niiden alle jäävään suojaisaan tilaan on tehty pieni nettinurkkaus.
1930-luvun omakotitalon aula oli alun perin maalattu ruskean eri sävyillä. Portaiden ja paneeliseinän maalaus vaaleiksi avarsi tilaa ja rauhoitti tunnelman.
Uudehkon pohjalaistalon tilava eteinen on samalla perheen lasten leikkipaikka. Puusepän tekemän portaikon alle jää kiva pesäkolo, jonne lelut voi kerätä piiloon, kun leikit ovat ohi.
Metalliset kierreportaat tilattiin käytettyinä Ukaa.com-verkkokaupasta Englannista. Taustaseinään asennettiin tyyliin sopivaa sisustuskiveä.
Pyöreä ikkuna valaisee kauniisti 1950-luvulla rakennetun omakotitalon portaikkoa. Komea tapetti on Cole & Sonin Woods, 50-luvulta sekin.
Rintamamiestalossa portaiden etupinnat numeroitiin vallattomasti emalikyltein. Huomaa myös kauniisti maalattu puulattia, joka toteutettiin itse.
Tähän kotiin tullaan riemukkaasti maalatun ja tapetoidun porraskäytävän kautta. Tapetissa liehuvat lassot ja kopisevat kaviot. Iloinen värimaailma jatkuu myös sisällä talossa.
Omakotitalon portaikko tuunattiin pienin konstein omannäköiseksi. Portaat maalattiin, niiden etupinnat tapetoitiin ja jokainen porras numeroitiin sapluunan avulla. Käsijohteina ovat heinäseipäät.
1 kommentti