Valkosipuli – 9 aromikasta suosikkilajiketta
Piha ja puutarha
Valkosipuli – 9 aromikasta suosikkilajiketta
Valkosipuli maistuu parhaimmalta silloin, kun se on omalla kasvimaalla kasvatettua. Aromit pääsevät oikeuksiinsa eritoten ruoanlaitossa. Katso Viherpihan valitsemat herkulliset suosikkilajikkeet!
Julkaistu 19.9.2016
Viherpiha

Valkosipuli istutetaan lajikkeen mukaan joko keväällä tai syksyllä. Suomessa kannattaa suosia oloihimme sopeutuneita kantoja, koska valkosipuli tarvitsee pitkän kasvukauden.

’Music’

Kanadalaislajike, joka muodostaa kauniita sipuleita. Valkosipuli pitää lämpimästä kesästä, mutta selviää viileämmässäkin. Talvivalkosipuli.

’Sortavala’

Tekee suuria valkosipuleita, jos kasvukausi on häiriötön. Sortavasta lähtöisin oleva valkosipulilajike muistuttaa suosittua ’Aleksandra’-lajiketta. Talvivalkosipuli.

’Irkutsk’

Ruotsalaisen valkosipuliguru Åke Truedssonin Siperiasta tuoma lajike. Hyvin viljelyvarma valkosipuli. Talvivalkosipuli.

’Ristijärveläinen’

Vanha suomalainen valkosipuli. Ihastuttava ja viljelyvarma lajike. Kevätvalkosipuli.

’Ävrö’

Sipuleiden koko vaihtelee suuresti. Talvivalkosipuli.

’GLL-64’

Valkosipuli kärsii viileydestä ja sateisista kesistä. Normaalina kesänä se kasvaa kohtuullisesti ja tekee sopivan kokoisia kynsiä. Talvivalkosipuli.

’Albigensian’

Saa kasvuhäiriöitä, jos kasvukauden alussa säätila vaihtelee nopeasti viileän ja lämpimän välillä. Ranskalaistyyppinen kevätvalkosipuli.

’Red Russian’

Tekee kauniin muotoisia sipuleita, jotka jakautuvat mukavan kokoisiksi kynsiksi. Viljelyvarma valkosipulilajike. Talvivalkosipuli.

’New Siperian’

Myös Åke Truedssonin Siperiasta tuoma viljelyvarma valkosipulilajike. Sipuli jakautuu suuriksi kynsiksi. Talvivalkosipuli.

Kommentoi »