8 x tunnelmalliset joulun kukat
Piha ja puutarha
8 x tunnelmalliset joulun kukat
Joulun kukat tuovat kotiin juhlan tuntua ja tuttuja sulotuoksuja. Jouluista tunnelmaa saa niin yhden kukan istutuksilla kuin koristelluilla havukransseillakin.
2.12.2017
 |
Viherpiha

Vaaleat joulukukat

Valkoinen on hillitty ja tyylikäs väri jouluisissa kukka-asetelmissa. Valkoisia joulukukkia on myös helppo yhdistellä keskenään harmonisiin asetelmiin. Lasimaljaan istutettujen tasettien juuret kiemurtelevat koristeellisesti kevytsoranappuloiden joukossa. Tasettien tilalle sopivat myös jalotuoksuiset kielot tai mullasta puhtaaksi pestyt valkokukkaiset hyasintit.

Mäntykranssi ja hyasintin kukat

Hyasintin kukinnoilla koristeltu kranssi tuoksuu ulko-ovessa vain vienosti. Kranssin pohjana voi käyttää männyn havuja, jotka kestävät esimerkiksi kuusen havuja paremmin kauniina. Vihreästä taustasta nousevat esiin hopeakuusen himmeästi hohtavat oksat ja hopealangan korallimaiset lehdet. Kranssin ilme on helppo muuttaa joulun jälkeen, kun vaihdat hyasinttien tilalle esimerkiksi koristemarjoja.

Syklaamit maljoissa

Metsäistä tunnelmaa henkivien syklaamien seuraksi sopii yhtä lailla viileässä viihtyvä huonekuusi tai sypressi. Syklaamien lehtikuvioinnit tulevat kauniisti esiin solakoissa, uurnamaisissa maljoissa. Kasvien taakse jäävä peili saa asetelman tuntumaan todellista runsaammalta.

Atsalea ja hopeapallot

Valkoisen ruukkuatsalean poutapilvimäisiä piirteitä korostavat pienet, valkoviiruiset koristesaratuppaat. Kosteaa sammalpetiä koristavat peilikirkkaat hopeapalloryppäät tuovat muuten melko luonnonläheiseen asetelmaan sopivasti juhlan tuntua.

Hyasintteja juhlavasti

Suloisesti tuoksuva hyasinttiannos kootaan yksinkertaisista aineksista juhlavaan maljaan. Kookas multiflora-sipuli on monine kukkavanoineen niin upea näky, ettei se kaipaa rinnalleen kuin hiukan sammalta ja hopeanyöriä. Hyasintti-istutuksen läheisyydessä palavien kynttilöiden lämpö voimistaa hyasintin vahvaa parfyymiaromia. Yksinkertaiset kynttilänjalat syntyvät pieniin lasivaaseihin pujotetuista, piikeillä varustetuista tuikkukupeista.

Havukranssi omenalla höystettynä

Pelkistetty yksinkertaisuus on usein kaikkein kauneinta. Muhkeaa havukranssia maustavat katajan harmaaseen vivahtavat neulaset. Kuivatut omenasiivut ja simppelisti solmittu juuttirusetti kruunaavat harkitun koruttoman tyylin.

Sypressi, skimmia ja hyasintti yhdessä

Hyasintin ja sypressin perinteinen yhdistelmä saa uutta potkua erilaisesta värimaailmasta. Limetti sypressilajike ja tummanpuhuvat metallisävyt raikastavat klassikkoparia. Skimmia viimeistelee asetelman modernin ilmeen.

Marjoja kranssin koristeeksi

Orjanlaakerin marjat tuovat jouluisen tuulahduksen havukranssiin. Ulkokransseihin sopivat kovapintaiset tai keinotekoiset marjat. Ruukkuun istutetun lamosalalin marjat säilyvät usein kevääseen saakka.

Lue lisää:

Kommentoi »