Meidän Mökki

Enkelikellon kilkatusta ja saunomista lyhdyn loisteessa! 8 x tunnelmallinen joulu mökillä

Enkelikellon kilkatusta ja saunomista lyhdyn loisteessa! 8 x tunnelmallinen joulu mökillä
Kiireettömyys, perinteisyys ja luonnonläheisyys tekevät tunnelmallisesta mökkijoulusta unohtumattoman.
Julkaistu: 13.11.2017
Onko joulun rakentaminen mökille työlästä? No ei! Juhlan tuntu syntyy vähästä, ja paikalliset materiaalit riittävät. Nurkkaan haetaan pieni kuusi, havunoksa sidotaan tuoliin ja seinälle nostetaan ne tutut koristeet.
Perinteisin joulu on mökillä. Perityt (ja käsinpesun vaativat) astiat, enkelikellon kilkatus ja klassiset tähtiliinat luovat muistojen tunnelman. Tällä aterialla ei ole kiire, eikä ruokien tarvitse olla trendikkäitä.
Lämpöä ja ihania tuoksuja! Joulun taikaa löytyy myös tulisijoista, ja niillä laitetuista ruoista ja leivonnaisista tuleekin parempia kuin missään muualla.
Aattoillan saunassa kylvetään lyhdyn loisteessa. Keinotekoisia löylytuoksuja ei tarvita, sillä se aidoin tuoksu karkaa kiukaan luukusta ihan itsestään.
Pöytäliina ja muutama uusi tyynynpäällinen muuntavat oleskelutilan juhlaan. Ne on helppo napata kotoa mukaan mökkireissulle lähdettäessä. Kun uudet tekstiilit vielä sointuvat vanhoihin, kokonaisuudesta tulee jouluisen kaunis. Kokonainen kuusi ei ole pakollinen: iso oksakin riittää.
Kuistille tai kesähuoneeseen voi kattaa jäänkimalteisen joulupöydän. Täällä ei ehkä tarkene syödä, mutta glögi ja joulutorttu maistuvat viileässä entistä ihanammalta.
Kommentoi »