8 valaistusideaa mökille
Sisustus
8 valaistusideaa mökille
Mökillä tarvitaan hyvää yleisvaloa, tehokasta työvaloa ja varsinkin tunnelmallista hämyä. Niitä kaikkia varten on omat valaisimensa.
28.10.2016
 |
Meidän Mökki
Rakastatko romantiikkaa ja menneitä aikoja? Siro suutarinlamppu sopii somaan mummonmökkiin. Se valaisee tehokkaasti työpöydän, muttei peitä ikkunasta avautuvaa maisemaa.
Aarikan Reitti-valaisimet tuovat keveyttä ja leikkisyyttä moderniin puuhuvilaan. Hiililankapolttimot antavat lämmintä tunnelmavaloa, eikä leivän paahtamiseen sen kummempaa tarvitakaan.
Kaunis seinävalaisin on kuin huoneen koru. Patinoitu rottinki sopii hienosti tuvan ranskalaisromanttiseen tyyliin. Mutta tietystikään kyse ei ole pelkästä koristelusta: ilman sitä sohvalla pötköttävä dekkarin lukija ei saa murhaajaa selville. 
Tässä kamarissa on sopivasti hämyä ja kirkkautta. Korimaisen varjostimen läpi siivilöityvä valo on kuin pitsiä! Vuoteen molemmilta puolilta taas löytyvät seinävalaisimet lukemista varten.
Entä kun tarpeita on monia ja tilaa vähän? Seinään kiinnitetty nivelvalaisin on kätevä ja monikäyttöinen. Sen voi vetää lähelle tarkkaa työskentelyä varten tai kääntää kattoon antamaan epäsuoraa yleisvaloa.
Valosarja on mainio tunnelmavalaisin joulunajan jälkeenkin. Keveät köynnökset on helppo ripustaa mihin vain, eivätkä hankintakustannuksetkaan huimaa.
Kattokruunu huolehtii tuvan yleisvalaistuksesta ja tuo ruokapöytään juhlavuutta. Työpöydälle lisävaloa antaa kätevästi siro pöytävalaisin. Sitä on helppo siirtää tarvittavaan kohtaan.
Kymmenhaaraista kynttiläkruunua voi jo sanoa valaisimeksi! Muhkeat pöytäkynttilät palavat hitaasti ja vakaasti, joten niitä ei tarvitse olla koko ajan vaihtamassa.

Lue lisää:

Kommentoi »