7 x kodikas paneeliseinä
Sisustus
7 x kodikas paneeliseinä
Kaipaatko mökille tai kotiin lämpöistä, perinteistä ja romanttista tunnelmaa? Se syntyy paneeliseinällä! Onko suosikkisi helmipaneeli, sormipaneeli vai antiikkipaneeli?
Julkaistu 18.11.2016
Meidän Mökki
Paneeleita höylätään monenlaisilla eri profiileilla. Antiikkipaneelissa on terävälinjaisia urakoristeita. Sivulta tuleva valo koristaa hienosti pintakuviointia.
Sormipaneelin pinta on sormenpaksuisten sauvojen raidottama. Paneelimalli oli suosittua molemmin puolin sotia, ja sillä saakin helposti luotua menneen ajan tunnelmaa.
Puolipanelointi yltää nimensä mukaisesti seinän puoliväliin. Kaksi eri materiaalia antaa mahdollisuuden leikkiä väreillä. Raikas taivaansininen ja patinoituneiden hirsien tumma ruskea ovat kaunis ja klassinen yhdistelmä.
Puolipaneelin yläpuolinen seinä näyttää hyvältä myös tapetoituna. Pienikuvioinen tapetti ja siro sormipaneeli ovat erityisen toimiva pari. Helmipaneelissa pontin reunassa kulkee kynämäinen raita, joka on profiilista katsottuna kuin helmi. 
Puolipaneeli voi loppua myös ylempänä kuin tasan seinän puolessa välissä! Persoonallista paneelilinjaa on tässä mökissä vielä korostettu asettamalla listan päälle kokoelma pieniä tauluja.
Kaikki paneelit voi asentaa myös vaakasuoraan. Ja miksei paneelit voi maalata räväkällä värillä. Seinän vihreä sekä kalusteiden ja tekstiilien punahehku muodostavat riemukkaan, energisen kokonaisuuden.
Kellastuneet mäntypaneelit saavat monet hermoromahduksen partaalle. Maalaamisen lisäksi on muitakin tapoja raikastaa paneeleja. Pitsipäiväpeitto on varmasti niistä romanttisimpia.

Lue lisää:

Kommentoi »