Satukalenteri lapselle tai joulumuistoja omille vanhemmille! 7 aivan ihastuttavaa joulukalenteri-ideaa

Satukalenteri lapselle tai joulumuistoja omille vanhemmille! 7 aivan ihastuttavaa joulukalenteri-ideaa
Iskikö tenkkapoo miettiessä, millaisen joulukalenterin sitä toteuttaisi? Entä mitä sujauttaa luukkujen täytteeksi? Esittelemme 7 joulukalenteria, jotka idearikkaat ihmiset ovat läheisilleen (tai itselleen) toteuttaneet.
Julkaistu: 7.11.2019

1. Koko perheen yhteistä tekemistä

Lapset ovat innoissaan, kun kalenteri ideoi ohjelmaa kullekin päivälle. Osa voi olla pienempiä, osa suurempia puhteita. Kuva: Tiina Koskinen

Tiina Koskisen perheen joulukalenteri koostuu pienistä pusseista, joiden sisältä paljastuu lappusia. Niissä on hauskoja, yhdessä toteutettavia asioita koko perheelle. Yhdessä tehtävät puuhat voivat olla vaikkapa askartelua, olohuoneen koristelua tai yhteinen leffailta, jossa katsotaan jouluinen elokuva.

"Idea joulukalenteriin on tullut äidiltäni. Kun olin pieni, hän itse ompeli pussit ja kirjoitti niistä löytyviin lappuihin esimerkiksi 'tänään leivotaan'. Asuimme kahdestaan, ja se oli minusta aivan ihana idea", Koskinen kertoo.

2. Värikkäät minisukat seinällä

Suloiset sukat lämmittävät mieltä. Kuva: Johanna Heikkilä

Johanna Heikkilä toteutti joukukalenterinsa neulomalla suloisia, pieniä villasukkia jämälangoista.

"Teen käsitöitä myös myyntiin. Joulukalenterit ovat uusi juttu, kaikkea muuta olen tehnyt kymmeniä vuosia. Neulon paljon sukkia, tumppuja, pipoja, leluja ja erilaisia roikkuvia maskotteja", Heikkilä kertoo.

3. Joulumuistoja kalenterissa äidille ja isälle

Pauliina toteutti edellisjouluksi kalenterin, jonka saivat äiti ja isä. Tänä vuonna Pauliina on suunnitellut tekevänsä joulukalenterin mummille ja papalleen. Kuva: Pauliina Anttila

Pauliina Anttila ideoi edellisjouluksi kalenterin omille vanhemmilleen. Parilliset luukut sai avata isä ja parittomat äiti. Luukkuihin hän oli kirjoittanut muistoja lapsuuden jouluista ja joulun odotuksesta. Joihinkin luukkuihin oli sujautettu mukaan myös suklaakonvehti tai euron arpa. Vanhemmat olivat hämillään kalenterin saatuaan, mutta joulukuussa Anttila sai palautetta, miten kalenteri oli tuonut aamulla vedet silmiin tai vetänyt hymyn korviin saakka.

"Olen joulukalenteri-ihmisiä, sillä enoni teki minulle joulukalenterin, kun olin pieni ja se oli käytössä teinivuosiin asti. Nykyään tämä kalenteri on yhteiskäytössä sisarusteni lapsilla. Muistan vieläkin, miten kutkuttavaa joulukalenterinluukkuja oli avata, Anttila kertoo.

Helppo kalenteri syntyy paperipussukoista. Toteutat sen vaikka ihan viime hetkelläkin! Nappaa ohje täältä.

4. Lapsen iltasatukalenteri

Miten hauska idea on lukea joka päivä yhdessä satu! Kuva: Katariina Ekroth

Katariina Ekrothin lapsi saa nauttia äidin tekemästä satujoulukalenterista.

"Viime vuonna tein lapsille aarteenmetsästykalenterin, eli piilottelin kotiin pieni kirjekuoria. Lapsi etsi kuoren, jonka sisällä saattoi olla vaikkapa joulusatu tai karkki tai pieni lelu", Ekroth kertoo.

5. Ekologinen ikijoulukalenteri

Tämä kalenteri ei ainakaan rumenna kodin seiniä! Kuva: Sari Pohjonen

Sari Pohjonen innostui vuoden alussa makramee-solmeilusta, ja päätti kokeilla, millainen joulukalenteri syntyisi makramee-tekniikalla. Kalentereita hän aikoo myydä joulumarkkinoilla.

”Tein ensin pienempiä kuusia, ja sitten pohdin, että haluaisin oikein suuren. Tulitikkuaskilaatikoihin voi laittaa esimerkiksi joulurunoja, -lauluja, pienen karkin, joulukuvan tai jotain muuta”, Pohjonen sanoo.

6. Mummin ja ukin kalenteri

Hannemari Lehtonen tunnustaa olevansa kalenteri-ihminen, ja erittäin jouluihminen. Kuva: Hannemari Lehtonen

Hannemari Lehtonen toteutti viime vuonna joulukalenterin omille vanhemmilleen eli lasten mummille ja ukille. Jokaisesta luukkulappusesta löytyy lasten kertomana syitä, miksi mummi ja ukki ovat ihania. Lisäksi lapun takana on teepussi kullekin päivälle.

"Tänä jouluna mies saa erikoisolutkalenterin, ystävä vitsikalenterin karkeilla ja lapset palapelikalenterit, joiden luukuissa on myös suklaaherkkuja. Kaikki kalenterit teen aina itse. Itselleni ostan aina suklaakalenterin", Lehtonen kertoo.

7. Pehmoisista pussukoista jouluisia ajatuksia

Tämä joulukalenteri lämmittää mieltä, ihan takuulla. Mikä parasta, saat siihen upotettua jämälankojasi. Kuva: Kirsi Virolainen

Kirsi Virolainen toteutti viime vuonna joulukalenterin itselleen. Pehmoisten pussukoiden sisällä oli joulukarkkeja ja muistutuksia jouluisista, pienistä askareista, kuten "sytytä jouluvalot" tai "juo kuppi glögiä".

"Neuloin joulukalenteriksi pieniä uudelleen täytettäviä, jouluisia pusseja. Pussit neuloin kirjoneuleina ja erilaisina pintaneuleina ajatuksena se, että jokainen pussi on erilainen. Pienet jouluaskareet toivat mukavasti joulun tunnelmaa aattoa odotellessa", Virolainen kertoo.

Kommentoi »