6 x seesteisen harmaa olohuone
Sisustus
6 x seesteisen harmaa olohuone
Harmaako tylsä? Yhdistelemällä harmaan eri sävyjä luot olohuoneeseen hienostunutta ja seesteistä tunnelmaa. 
23.11.2016
 |
Avotakka
Vanhoista laudoista rakennetussa penkissä on aito harmaa patina. Samansävyiset pellavatyynyt tekevät yksinkertaisesta kalusteesta kodikkaan sohvan korvikkeen. Kahdella sävyllä maalattu seinä kruunaa maanläheisen sisustuksen, josta voi löytää monta erilaista harmaata. Arkut, seinävalaisin ja tyynyt House Doctor.
Tämän olohuoneen lokoisa tunnelma on luotu runsailla tekstiileillä, joissa on paljon sävyjä ja rouheita materiaaleja. Kuviollinen matto rajaa oleskelutilan omaksi vyöhykkeeksi, ja siro pöytä keventää huoneen ilmettä. Kulmasohva on hyvä ratkaisu myös pieneen tilaan, kun sohvan ympärille ei tarvita ylimääräsiä istuimia. Kuva Affari.
Verhoilla lisäät tunnelmaa silloin, kun huoneen värit ovat neutraalit. Ne myös pehmentävät vaikutelmaa, jolloin tilasta ei tule liian kliinisen tuntuinen. Runsaasti poimuttuvat verhot antavat lisäksi ripauksen ylellisyyttä. Tuoli ja pöytä, Ferm Living.
Kerää lempitaulut yhdelle seinälle katseenvangitsijaksi. Taulut antavat myös hyvää ryhtiä minimalistiseen sisustukseen. Musta lasipöytä korostaa tauluseinää ja on tehokas kontrasti harmaalle sisustukselle. Nojatuoli, Adea. Kuva Riikka Kantinkoski.
Harmaa antaa nostetta muille väreille. Se onkin erinomainen valinta seinään, mikäli haluat korostaa lempikalustettasi. Tummanharmaa kuviollinen tapetti luo upean kontrastin olohuoneen ruskealle vintage-senkille. Tapetti, Maricken.
Vaaleanharmaa lattia on hyvä pohja niin tummille kuin vaaleille kalusteille. Astetta tummemmat pinnatuolit jatkavat lattian väritystä yhteneväisesti. Seinien ollessa tyhjät on tärkeää, että tilasta löytyy sekä korkeita että matalia kalusteita. Hayn pinnatuoli, Finnish Design Shop. Kuva Kaisu Jouppi.

Lue lisää:

Kommentoi »