5 vinkkiä puujäljitelmien käyttöön
Sisustus
5 vinkkiä puujäljitelmien käyttöön
Haaveiletko kulutetun lankkulattian tai tyylikkään lautaseinän luomasta tunnelmasta? Puujäljitelmät eli puuta muistuttavat pintamateriaalit sopivat moneen paikkaan, ja kuoseissa riittää valinnanvaraa.
Julkaistu 12.4.2015
Meidän Mökki

1. Nosta seinälle. Puukuvioinen laminaatti tai laatta on kaunis myös seinällä. Kun asennat lautakuvion pystyyn, syntyy illuusio todellista korkeammasta tilasta.

2. Huijaa silmää. Jatka mökkifiilistä puukuosisilla laatoilla tiloihin, joihin aito puu ei sovi. Valitse lautalattian värinen ja kuosinen laatta, niin lattia ikään kuin jatkuu samassa linjassa myös kosteissa tiloissa ja saunassa.

3. Jäljittele aitoa. Saat laattalattiaan kauniin elävän pinnan yhdistämällä erikokoisia puukuosilaattoja. Pinnasta tulee yhteneväinen, kun saumaat laatat mahdollisimman samanvärisellä laastilla.

4. Päällystä. Uudista nuhjaantuneet kaapinovet näppärästi ja edullisesti puukuvioisella sisustusmuovilla. Jos kyllästyt kuvioon, voit poistaa muovin helposti.

5. Tee tunnelmaa. Rouhea puukuvio on kaunis tehoste esimerkiksi tupaan tai sängyn päätyseinälle. Rohkeakin ratkaisu toimii, kun muut pinnat ovat hillittyjä.

Kommentoi »